Izvor:
24.10.2017 u 12:31
0

FIFA: Ronaldo najbolji fudbaler sveta za 2017. godinu!

Fudbaler Reala i kapiten Portugalije Kristijano Ronaldo proglašen je za najboljeg igrača sveta za 2017. godinu u izboru Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Na sinoćnoj svečanosti u Londonu, Ronaldo je priznanje "The Best" dobio drugi put uzastopno pobedivši ispred Lionela Mesija i Nejmara.

On je ove godine osvojio Ligu šampiona, Primeru, Superkup Evrope i Španije, a sa selekcijom Portugalije plasirao se na Mundijal u Rusiji.

U ženskoj konkurenciji najbolja je Holanđanka Lieke Martens.

Najbolji golman je Ðanluiđi Bufon iz Juventusa, za najboljeg trenera izabran je Zinedin Zidan, a kod dama Sarina Viegman.

Nagradu "Ferenc Puškaš" za najlepši gol dobio je Olivije Žiru iz Arsenala za fantastičan "sakorpion" protiv Kristal Palasa, dok su nagradu za navijače dobile pristalice Seltika.

Nagrada za fer-plej otišla je u ruke Fransisa Konea, reprezentativca Togoa, koji je kao član Slovačkog spasao život golmanu Bohemijansa Danijelu Krhu.

Tim godine u izboru FIFA i FIFPro čine:

Ðanluiđi Bufon, Dani Alves, Serhio Ramos, Leonardo Bonući, Marselo, Luka Modrić, Toni Kros, Andres Inijesta, Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi i Nejmar.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Facebook/Cristiano Ronaldo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter