Izvor: Happy BSC POrtal/Sportalo.rs
08.11.2023 u 07:54
0

KAKO DO EVROPSKOG PROLEĆA: Zvezdu i remi protiv Jang bojsa može da odvede do trećeg mesta i Lige Evrope

Sada će sve oči biti okrenute ka dešavanjima u Švajcarskoj, tačnije u Bernu gde će Zvezda igrati najbitniji meč ove jeseni protiv Jang Bojsa.

Upravo taj duel bi mogao da nam odgovori na pitanje ko će kao trećeplasirani u šesnaestinu finala Lige Evrope, tačnije ko će do evropskog proleća.

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na svom terenu od Lajpciga sa 1:2 u meču 4. kola grupne faze Lige šampiona i tako se i zvanično oprostili od šansi da se nađu u nokaut fazi elitnog takmičenja.

Sada će sve oči biti okrenute ka dešavanjima u Švajcarskoj, tačnije u Bernu gde će Zvezda igrati najbitniji meč ove jeseni protiv Jang Bojsa. Upravo taj duel bi mogao da nam odgovori na pitanje ko će kao trećeplasirani u šesnaestinu finala Lige Evrope, tačnije ko će do evropskog proleća.

Sigurno da bi se crveno-beli, pa i navijači zadovoljili trećim mesto, pre svega jer su za rivale imali Mančester siti i Lajpcig, a kako bi do te pozicije i došli, bitno je da se iz Berna šampion Srbije vrati neporažen.

TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Dakle, da budemo jasni, Zvezda sa pobedom u Švajcarskoj sasvim sigurno overava treće mesto, proleće u Ligi Evrope i na miru može da uživa u spektaklu protiv Mančester sitija u poslednjem kolu grupne faze.

Jasno je da navijači to i priželjkuju, međutim, tako je bilo i u Beogradu pa su morali da izvlače živu glavu protiv „mladih momaka“ i na kraju uspeli da golom Osmana Bukarija sačuvaju nade o trećoj poziciji.

Ono što je u celoj priči posebno zanimljivo jeste činjenica da bi Zvezda i sa remijem mogla da razmišlja o mestu koje vodi u Ligu Evrope. Takav scenario je, takođe, prilično realan.

Ukoliko se ponovi ishod prvog meča i na kraju rezultat bude nerešen (nebitno kojim rezultatom), gledaće se ostali parametri i po tome će se odlučiti ko je zaista bolji.

Prvi je koliko je koji tim osvojio bodova u međusobnoom okršaju. U ovom slučaju je sve jasno, oba tima bi osvojila po bod, dakle izjednačeni su.

Drugi je gol razlika između klubova. Pošto bi u oba slučaja rezultat bio nerešen, jasno je da bi i gol razlika bila identična, dakle ponovo izjednačeno.

Treći parametar je koji od dva tima je dao više golova u međusobnim duelima, a i ovde je jasno da bi bilo izjednačeno, ako se meč u Bernu završi remijem.

Tek četvrti parametar bi bio presudan, mada možda i ne bi. Tada se gleda ukupna gol razlika, a tu je Zvezda u prednosti od 2 gola, tačnije ima „minus pet“, dok je Jang bojs na „minus sedam“.

Dakle, remijem u Bernu, Zvezda bi ostala treća i onda pokušala da ne izgubi sa velikom razlikom od Mančester sitija, a pored toga navijala za ubedljiv trijumf Lajpciga nad Švajcarcima.

Proleće u Evropi sa 2 boda – moguće je

Ako sve ovo uprostimo, to znači da bi Zvezda sa dva osvojena boda u grupnoj fazi mogla da obezbedi proleće u Evropi. Istina, to ne bi bilo tako čudno s obzirom na razlike u kvalitetu prve dve ekipe u grupi i srpskog, odnosno švajcarskog predstavnika.

Primera radi, Zvezdine dve avanture u Ligi šampiona, pre trenutne, završene su na poslednjem mestu u grupi. Međutim, prvi put je skupljeno četiri, a drugi put tri boda. Tako da bi u ovom slučaju Zvezda i sa manjim bodovnim saldom mogla da ostvari veći uspeh nego pre.

UŽIVO! KRAJ! ZVEZDA-LAJPCIG: CRVENO-BELI NAPUŠTAJU LIGU ŠAMPIONA – 1:2

Naravno, jasno je da poraz u Bernu završava svaku priču, pa bi duel sa Mančester sitijem onda bio revijal, samo kao oproštaj od Evrope.

Nema sumnje da će 28. novembra u Bernu biti jako zanimljivo…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter