Izvor: Informer/Kurir/BSC Happy
07.11.2023 u 22:53
1

UŽIVO! KRAJ! ZVEZDA-LAJPCIG: CRVENO-BELI NAPUŠTAJU LIGU ŠAMPIONA – 1:2

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće večeras u 21 čas Lajpcig u 4. kolu Lige šampiona.

86. minut – Umesto Rodića na terenu je Katai.

81. minut – GOOOOOOOL! Henriks je autogolom vratio Zvezdu u igru. Kanga je centrirao, a štoper gostuju nespretno reagovao za erupcija slavlja na Marakani.

76. minut – GOL! Lajpcig vodi 2:0. Neverovatno da kontranapad Lajpciga nije „presečen“ faulom. Openda je tako na kraju lako izbacio Rodića i savladao nemoćnog Glazera.

74. minut – Neverovatna dva promašaja Zvezde! Olajinka je sjajno šutirao, ali pravo u golmana, a zatim je Endijaj takođe promašio zicer, ali iz ofsajd pozicije.

64. minut – Mirnija faza utakmice. Bez prilika, igra se uglavnom na sredini terena. Ogroman pljusak se sručio na Beograd, pa su i teži uslovi za igru.

53. minut – Novi zicer za Lajpcig. Openda je sjajno šutirao, ali je Glazer neverovatno odbranio.

51. minut – Dve ogromne šanse za goste. Šeško je pogodio prvo stativu, a zatim se obrukao kada je bio sam pred Glazerom i šutirao daleko iznad gola.

50. minut – Ovo je već mnogo bolja igra srpskog tima. Više su prikazali u tri minuta drugog poluvremena nego za celo prvo.

46. minut – Počelo je drugo poluvreme.

Dve izmene u timu Crvene zvezde – Nedeljković je ušao umesto Mijailovića, a Endijaj umesto Krasoa.

UŽIVO: Crvena zvezda – Lajpcig 0:1 (0:1)

Crvena zvezda gubi sa 1:0 posle 45 minuta, kako je igrala taj rezultat je i odličan. Lajpcig se pita za sve, imao je čak 17 udaraca, propustio još nekoliko velikih prilika. Zvižduci nakon što je Orsato svirao kraj prvog poluvremena najboljeg „govore“ kako je srpski tim odigrao u ovom delu igre.

38. minut – Zaista jako loše deluje srpski prvak u dosadašnjem delu utakmice. Bez obzira na snagu rivala… Ređaju se opasni napadi gostiju. Openda je mogao lako i do pogotka, ali je za malo bio neprecizan.

32. minut – Sada već potpuna dominacija Nemaca. Ne izgleda Zvezda uopšte dobro.

28. minut – Pojačava pritisak Lajpcig, nakon što je Zvezda imala nekoliko minuta dobre igre. Kraso je dobio žuti karton.

24. minut – Šeško je mogao da dupli vođstvo gostiju, ali je njegov šut sa desetak metara završio pored gola.

Crveni karton za Nikolu Todorića, kondicionog trenera Zvezde zbog sukoba sa fudbalerom Lajpciga – Opendom. Orsato nije imao dilemu, odmah je isključio pomoćnog trenera Zvezde.

15. minut – Došla je Zvezda malo do poseda lopte, ali i dalje bez ozbiljnijih napada ili šansi za srpskog prvaka.

8. minut – Gol! Vodi Lajpcig

6. minut – Gosti su i dalje daleko ofanzivniji. Mijailović je dobio žuti karton, prvi na večerašnjem meču.

3. minut – Nemci su ofanzivnije počeli utakmicu. Izveli su i prvi korner, ali Glazer još uvek nije imao posla.

1. minut – Počela je utakmica.

Sastavi za meč:

Beograd. Stadion: „Rajko Mitić“. Kapacitet: 51.755. Sudija: Danijele Orasto (Italija).

Crvena zvezda (3-5-2): Glazer – Điga, Dragović, Rodić – Mijailović, Hvan, Kanga, Lučić, Ivanić – Bukari, Kraso. Trener: Barak Bahar.

Lajpcig (4-4-2): Blasvih – Henrihs, Lukeba, Simakan, Raum – Hajdara, Šlager – Simons, Forsberg – Openda, Šeško. Trener: Marko Roze.

UŽIVO: Crvena zvezda – Lajpcig (21.00)

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Lajpcig u četvrtom kolu Lige šampiona (21.00).

20.00 – Atmosfera ispred Marakane se zahuhtava. Veliki broj navijača pristiže na najveći srpski stadion.

19.53 – Čuvena generacija Crvene zvezde je na okupu:

Popularni Grof je vodio Crvenu zvezdu od 2015. do 217. godine. Tokom dve sezone provedene u Ljutice Bogdana, ekipa pod crnogorskim stručnjakom je osvojila jedan šampionat Srbije.

Još uvek pomno prati zbivanja na „Marakani“ i Zvezdinu borbu sa gigantima u Ligi šampiona. Gostujući na Informer televiziji, pred večerašnji okršaj ukazuje na ogromnu prednost koju predstavlja domaći teren.

– Od utakmice očekujem pun stadion, to je sigurno. Crvena zvezda na „Marakani“ može da pobedi bilo koga. Očekujem amtosferu za pamćenje – započeo je Božović razgovor na Informer TV.

Potom je podsetio na nešto slabiju formu crveno-belih i istakao nekonstantan sastav pred svaki meč kao i mnoštvo novih igrača, kao neke od razloga nešto slabije igre Zvezde.

– Vlada svojevrsna nestabilnost u ekipi. Razlog tome je što Zvezda ima potpuno novi tim, a i trener je nov. Treba vremena da se tu uspostavi sistem, a toga u Crvenoj zvezdi nema… očekuju se rezultati. Crvena zvezda svaki meč započinje u drugačijem sastavu i teško je tako uspostaviti neki ritam ili filozofiju igre. Ne možete predvideti sa kojim fudbalerima će Bahar započeti utakmice. Međutim, za sve to biće dovoljna pobeda večeras koja će vratiti tim na pobednički kolosek i povratiti optimizam – objasnio je Božović.

Rođeni Mojkovčanin najčešće je živeo i radio u Rusiji, pa je itekako upoznat sa trendom svetskog fudbala u vidu stranaca u timu, a pohvalio je izbor Crvene zvezde da na klupu postavi Baraka Bahara.

– Trend svetskog fudbala je takav. Niko ne igra sa domaćim igračima, već svi kupuju i prodaju. Ogroman je to biznis. Vrlo je teško napraviti igrače u vašoj školi koji će moći da doprinese velikim izazovima u prvom timu. Zvezda je jedan od timova koji najviše prihoduje od prodaje svojih igrača. Ovoga leta su napravili dobar posao. Doveli su trenera na vreme koji zna da igra Ligu šampiona – rekao je Grof.

U nastavku se dotakao poslednja dva pojačanja Šerifa Ndiajea i Hvanga, za koje smatra da su kasno došli i da nisu ispunili visoka očekivanja.

– Od Hvanga se baš mnogo očekivalo, ali ne igra na očekivanom nivou. Ndiaj nije tip napadača kakav treba Crvenoj zvezdi. On je radnik, borac, a Zvezdi treba strelac, tehničar. Zbog svog stila igre neće pobrati mnogo simpatija „delija“ – istakao je Božović.

Upitan je i da iznese svoje predviđanje konačnog rezultata, kao i odgovor na anketu koju je Informer sproveo, „Ko će biti Pavkov protiv Lajpciga?“

– Onako, navijački, rekao bih 2:1, a ako govorimo realno… 1:1. Što se tiče heroja Zvezde, vidim Olanjinku kao kandidata. On bi svojom energijom mogao mnogo da doprinese – objasnio je Božović i za kraj se osvrnuo na stanje u Superligi Srbije gde crveno-beli zaostaju šest bodova za vodećim Partizanom.

– Mislim da neće biti problema u domaćem prvenstvu. Prednost Partizana od šest poena je ništa, lako dostižno. Nemam sumnje da će trofej ponovo na „Marakanu“ – zaključio je stručnjak rodom iz Mojkovca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “UŽIVO! KRAJ! ZVEZDA-LAJPCIG: CRVENO-BELI NAPUŠTAJU LIGU ŠAMPIONA – 1:2”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter