Izvor: sport alo
10.05.2024 u 16:18
0

JOKIĆU JE OVAJ TROFEJ VAŽNIJI I OD MVP NAGRADE Komentatori se uhvatili za glavu kada je Srbin otkrio svoj najveći uspeh

Ni MVP titula, ni olimpijska medalja, Jokićev najveći uspeh je pobeda u "Dužijanci".

Srpski košarkaš Nikola Jokić je po treći put izabran za najkorisnijeg igrača NBA lige. Ipak, to ne smatra svojim najvećim uspehom.Prva i najveća ljubav Nikole Jokića su konji, ne krije da ih više voli čak i od košarke koliko god to mnogima suludo zvučalo.

U rodnom Somboru ima svoju štalu, njegovi konji dominantni su na hipodromima širom Srbije, a sve više uspeha beleže i na međunarodnoj sceni.

Jokićeva kobila Ejmi del Duomo dobila jednu od najprestižnijih trka u konjičkom sportu „Dužijancu“.

„Dužijanca“ se na hipodromu u Subotici održava od 1968. godine i po pravilu je trče najbolji kasači.

Inače, „Dužijanca“ je svetkovina u čast hleba i žita, koju organizuje Udruženje bunevačkih Hrvata.

Dan Dužijance, jedan je od četiri nacionalna praznika Bunjevačkog nacionalnog saveta (BNS), a deo svečanosti su i kasačke trke.

Ejmi je 2021. godine slavila ispred velikog rivala Ijaga D’Amorea, a upravo je to as Denver Nagetsa svojevremeno naveo kao najveći uspeh u karijeri u emisiji na Areni sport koju vode Edin Avdić i Nenad Kostić.

Nikola, koji ti je najdraži rezultat koji si postigao u sportu?

– Dužijanca. To je jedna konjska trka… – rekao je Jokić, a Edin se uhvatio za glavu i nasmejao zajedno sa Koletom. Nikola je potom obrazložio odgovor…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter