Izvor:
25.12.2023 u 18:03
0

NE OSTAJE DUŽAN UPRAVI: Duljaj vratio Partizan na vrh, pa nastavio rat s upravom

Fudbaleri Partizana su posle mnogo uspona i padova jesenju polusezonu završili kao lideri na tabeli Superlige iako im nisu davane gootovo nikakve šanse.

Avgustovski debakl u Evropi, zakasneli transeri igrača koji su postali stub ekipe i loša atmosfera oko kluba dodatno pojačana bojkotom navijača koji su odlučili da ne dolaze na domaće utakmice pretili su potpunim fijaskom u Humskoj.

JOŠ JEDAN IGRAČ IDE SA MALOG KALEMEGDANA:Zvezda

Ipak, uspeo je Igor Duljaj da stabilizuje ekipu, uvede je u mirne vode i serijom pobeda donese prvo mesto na tabeli, a sve na kraju kruniše pobedom u večitom derbiju, prvoj posle četiri godine.

U tom putu, Igor Duljaj koji se nikada kroz karijeru nije isticao pompeznim izjavama, ali je sada rešio da udara žestoko i to na upravu kluba koja ga je postavila na mesto trenera, kako je i sam svojevremeno priznao, jer nije bilo boljeg rešenja.

Strateg crno-belih je zbog očajne situacije u klubu rešio da razveže jezik jer sve infromacije govore da klubu preti bankrot i da to ne može da pokrije ni rezultatska idila.

Zato je još u oktobru ostavio sve u šoku.

„Ovi momci igraju, nek se ljuti ko god hoće, neka rade sa mnom šta god žele, ovi momci treniraju, a ja treba da razmišljam da li će nekoga da izbace iz stana, da li će neko da primi platu, ja treba od njih da tražim, šta treba da im pričam – zelena trava, plavo nebo, cveta cveće u proleće? Ovi momci su junaci. Nek dođe ko god hoće, ruka koja daje je uvek iznad ruke koja prima. Neka neko dođe ko hoće, neka promeni trenera, ali dajte ovim momcima, neka imaju uslove da prehrane sebe i svoje porodice, familije, rođake, prijatelje jer dosta njih živi od toga. Meni to leži na srcu, morao sam to da kažem zbog igrača. Ja da ih gledam u oči i da im pričam: ‘dajte’, ja to ne mogu“, rekao je Duljaj 20. oktobra.

Kada se jesenja polusezona završila, ponovo je Duljaj na videlo izvukao niz problema u taboru crno-belih, posebno u radu mlađih kategorija.

„Imate ‘Crno-bele bebe’ i da klub slučajno sazna da je neko otvorio firmu i taj novac ne ide tamo gde treba nego na nečiji račun! I da mi taj neko priča o poštenju i o ljubavi. Uz dužno poštovanje… Njegovi treneri koji su tu ne prime platu, a on odgovara: ‘Ne primam ni ja platu’. A što ne kažeš da ti supruga vodi sajt ‘Crno-bele bebe’ za 100.000 dinara“, upitao je Duljaj.

Trener crno-belih kaže da mu pričaju da ima podršku, a istovremeno klub pregovara sa drugim trenerima.

„I onoga dana kada sam došao i tada su bili kandidati. To nije nikakva tajna, to je sve legitimno i uvek se čeka da se nešto dogodi da neko dođe u Partizan. To je legitimno pravo da Partizan zaštiti sebe u slučaju loših rezultata da mora da dođe do nekih promena. Partizan je isuviše veliki klub da bih se ja igrao sa Partizanom ili bilo ko da se igra. Niti sam u situaciji da ucenjujem Partizan. Moramo da igramo otvorenih karata, šta je to što je najbolje za Partizan? Neki put mi neko vređa inteligenciju, priča da imam njegovu podršku, a istovremeno pregovara sa drugim trenerima. Ja nisam u toj meri sujetan čovek, samo ne volim tu vrstu manipulacija ili neiskrenosti“.

Ako se na sve to doda da Partizan po svemu sudeći čeka i odlazaka najboljih igrača poput Saldanje i Belića po rečima Dulljaja, biće mnogo bure ove zime u Humskoj, pa je jasno da titula jesenjeg šamppiona nije uspela da kupi miran san.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter