Izvor: Informer.rs
04.07.2023 u 16:42
0

PANKOV ISKRENO: U Zvezdi sam navikao na pritisak, naježim se pri pomisli na finale Kupa!

Srpski fudbaler je pre mesec dana pojačao Legiju, a sada je Poljacima objasnio šta je sve prošao sa crveno-belima.

Imao je Radovan Pankov (27) put od sjaja do očaja i nazad u Crvenoj zvezdi, a posle četiri godine saradnje usledio je rastanak ovog leta. Rođeni Novosađanin prihvatio je poziv Legije i tako nastavio tradiciju odlazaka naših igrača u Varšavu.

BORJAN PROPUŠTA odlučujući meč za Kanadu u Gold kupu!

Ipak, ono što je doživeo na „Marakani“ obeležilo je njegovu karijeru, osvojio je pet trofeja i dva puta igrao u grupnoj fazi Lige šampiona. Poslednjih šest meseci iskusni štoper proveo je na pozajmici u Čukaričkom, sa kojim je završio kao treći u domaćem prvenstvu i stigao do finala Kupa Srbije, u kojem su „brđani“ poraženi upravo od crveno-belih.

– U ugovoru sa Čukaričkim je postojala klauzula koja me je sprečavala da igram protiv Zvezde. Pred finale Kupa sam znao da odlazim iz Srbije, imao sam već ponudu Legije, ali i iz Japana i Saudijske Arabije. Tog dana sam bio na stadionu, svestan da neću igrati i da je to moja poslednja utakmica na „Marakani“. I sad se naježim kada pričam o tome. Nisam imao dovoljno snage da prođem kroz tunel i izađem na teren, pa sam meč pratio sa fizioterapeutom u svlačionici – rekao je Pankov za poljski „Sport.tvp“.

Momak koji je ponikao i afirmisao se u Vojvodini, uspeo je preko Urala, AEK-a iz Larnake i niškog Radničkog, da dođe do Ljutice Bogdana. Priznao je da je nastupanjem za Zvezdu ispunio svoj dečački san.

– Profesionalno gledano, možda sam i pogrešio, ali moguće je da nije bilo ovih poteza nikada ne bih dobio priliku da igram za svoj omiljeni klub. Sve se u životu dešava s razlogom. I kada sam otišao u inostranstvo uvek sam planirao da se vratim u Srbiju i zaigram na „Marakani“. Znam ko sam, veruje u sopstvene kvalitete i bilo je samo pitanje vremena – objasnio je Pankov.

On je dodao da je upravo u taboru srpskog prvaka naučio šta znači pritisak, s kojim će se sigurno suočiti i u Legiji.

– Svestan sam toga. Sezona još nije počela, ali osećam da su velika očekivanja. Ovde sam stranac, znam kako to funkcioniše. Tako je bilo i u Beogradu. Na primer, navijači Zvezde veruju da ekipa naredne sezone može da prođe grupu u Ligi šampiona. Možda je to nerealno, ali volim takva očekivanja. To vam daje više snage da pomerate granice – naglasio je Pankov.

Ostanak u Evropi za defanzivca je bio prioritet, iako bi odlaskom na Bliski istok sigurno mnogo bolje finansijski prošao.

– Ponekad nije u pitanju samo novac. Imao sam dobre uslove i u Zvezdi. Još sam mlad, želim da se dokažem, a u Legiji ću sigurno provesti dve-tri godine, a verujem da posle mogu da odem u neku od „liga petica“. U formi sam, vodim računa o svom životu i telu, tako da mislim da mogu da igram do 35-36 godine. Ima vremena i za odlazak na Istok. Porodica mi je jako važna, a Saudijska Arabija mi se trenutno ne čini kao idealno mesto za život sa najmilijima – poručio je Pankov.

Na kraju je izbor pao na klub iz Varšave, čiji je trener Kosta Runjajić lično bio na pregovorima u Beogradu.

– Postao je kontakt pre pre šest meseci, tokom zimskih priprema, ali želeo sam da budem fer i korektan, jer sam imao problem sa povredom. Tada verovatno ne bih bio u stanju da pomognem koliko bih želeo. Kosta je bio u srpskoj prestonici, upoznali smo se, dobar je čovek, veoma ga poštujem. Osim toga, pričamo istim jezikom. Kada sam dobio ponudu razgovarao sam i sa Filipom Mladenovićem. Dobro znam da su ovde igrali i Svitlica, Radović, Vuković, Poledica, Nikolić, Prijović… Srbi i Legija su dobra kombinacija, a sve to je dodatno uticalo na moju odluku da potpišem ugovor – zaključio je Pankov.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter