Izvor: BSC HAPPY
18.04.2023 u 08:07
0

REVANŠ ČETVRTFINALA LIGE ŠAMPIONA U NAPULJU! Napoli igra za istoriju, Milan da se vrati u vrh!

Napolitanci nikad nisu bili među četiri najbolja tima u Evropi, pa će na svom stadionu pokušati da nadoknade poraz od 1:0 iz prvog duela. "Roso-neri" na polufinale čekaju 16 godina

Spektakl na stadionu „Dijego Maradona“ je zagarantovan, a fudbaleri Napolija i Milana večeras će odlučiti ko će nastaviti borbu za osvajanje najprestižnijeg klupskog takmičenja (21.00)

Revanš četvrtfinala Lige šampiona pod Vezuvom je utakmica sezone za oba tima. Domaćin pred svojim navijačima juri novi podvig i plasman u prvo polufinale u istoriji kluba, dok „roso-neri“ posle 16 godina žele ponovo da budu među četiri najbolje ekipe u Evropi.

– Prvi meč je bio izbalansiran, naporan i iscrpljujuć. Slično će biti i večeras, pa iako imamo malu prednost, šanse za prolaz su i dalje 50-50. Možda ćemo izaći i u nešto drugačijem sastavu, razmišljamo o svim opcijama. Jasno je da će nas Napoli napasti od prvog minuta, a to bi moglo da nam ostavi prostor za razne opcije u napadu – kaže Pioli.

Milan je prethodni put u polufinalu Lige šampiona bio u sezoni 2006/07, kada je na kraju i osvojio trofej, sedmi i poslednji u nizu. Međutim, velikan sa „San Sira“ nije imao dobru uvertiru za ovaj revanš, pošto je u subotu odigrao samo 1:1 sa Bolonjom u Seriji A. Pritom, zbog problema sa Ahilovom tetivom pod znakom pitanja je nastup napadača Olivijea Žirua.

– Odmarao sam neke igrače, morao sam da mislim na Napoli. Imam jaku grupu na raspolaganju, verujem u ovaj tim bez zadrške i znam da su momci spremni. Ovo je jedna od najvažnija utakmica, kako za mene, tako i za klub. Milan ima bogatu istoriju, ali sada krčimo novi put. Prolaz u polufinale bio bi izvanredan uspeh, veliki korak napred – jasan je Pioli.

Vratio se Osimen
S druge strane, Napoli je rešio problem s navijačima, koji su zbog visokih cena karata bojkotovali nekoliko prethodnih duela, pa će večeras biti uz svoje ljubimce. Za stručni štab budućeg šampiona Italije značajan je i povratak prvog strelca Viktora Osimena posle povrede.

– On nam mnogo znači, donosi snagu i veliko samopouzdanje ekipi. Ima takve karakteristike da, iako je fizički nadmoćan, ume da igra loptom, a sposoban je iz svih pozicija da zatrese mrežu. Samo mu još malo treba da se vrati u pravi ritam – objašnjava trener Napolitanaca Lućano Spaleti.

Predrag Rajković nesavladan u Vigu, Majorka slavi Ndijaja

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter