Izvor: Tanjug
22.11.2022 u 15:41
0

SENZACIJA U KATARU Saudijska Arabija savladala Argentinu 2:1 (0:1) pred 80.000 navijača! (FOTO)

Fudbalska reprezentacija Saudijske Arabije pobedila je na stadionu „Lusail“ selekciju Argentine sa 2:1 (0:1), u meču 1. kola grupe C na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Golove za Saudijsku Arabiju postigli su Saleh El Šehri u 48. i Salem Al Davsari u 53. minutu. Jedini strelac za Argentinu bio je Lionel Mesi u 10. minutu iz penala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Utakmici je prema zvaničnim podacima organizatora prisustvovalo 80.012 navijača.

Argentina je bolje ušla u meč, a glavni sudija Slavko Vinčić je posle konsultacija sa arbitrima iz VAR sobe dosudio penal za „gaučose“ u 10. minutu, pošto je Leandro Paredes oboren u šesnaestercu Saudijske Arabije.

Mesi je bio siguran sa penala i postao prvi Argentinac koji je postizao golove na četiri Mundijala.

Argentina je dominirala do kraja prvog poluvremena, a u ovom delu meča „gaučosima“ su poništena tri gola zbog ofsajda.

GRUPA B SVETSKOG PRVENSTVA U KATARU U utakmici prvog kola Bejl doneo bod Velšanima protiv SAD 1:1 (1:0), Englezi deklasirali selekciju Irana 6:2 (3:0)! (FOTO)

Fudbaleri Saudijske Arabije su na startu drugog poluvremena za pet minuta napravili potpuni preokret.


Prvo je u 48. minutu El Šehri izjednačio na 1:1, a onda je Al Davsari u 53. doneo prednost Saudijskoj Arabiji.

Argentinci su imali inicijativu u nastavku utakmice, ali nisu iskoristili svoje šanse, dok je Saudijska Arabija senzacionalno ostvarila pobedu, iako je pre početka meča bila potpuni autsajder.

Argentina je do današnjeg meča sa Saudijskom Arabijom odigrala 36 uzastopnih utakmica bez poraza, a „gaučosi“ su poslednji meč izgubili od Brazila (2:0) u julu 2019. godine. Tako su propustili priliku da izjednače rekord Italijana od 37 uzastopnih mečeva bez poraza. „Azuri“ su do ovog rekorda stigli prošle godine trijumfom nad Litvanijom u poslednjem kolu kvalifikacija za SP u Kataru. Oni su potom izgubili od Severne Makedonije (1:0) u polufinalu baraža za plasman na Mundijal i prekinuli su niz bez poraza.

Svetski mediji navode da je Argentina prvi put od 1930. godine izgubila meč na Mundijalima, a da je na poluvremenu imala vođstvo. Argentina je u finalu SP 1930. vodila 2:1 posle prvog poluvremena protiv Urugvaja, a na kraju je poražena rezultatom 4:2. 

U drugom meču prvog kola grupe C, Meksiko i Poljska će igrati danas od 17 sati.

Drugo kolo grupe C na programu je 26. novembra, a sastaće se Argentina – Meksiko i Poljska – Saudijska Arabija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“

 Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter