Izvor: Novosti.rs
27.07.2023 u 07:45
0

UEFA POMISLILA DA MOŽE DA RADI ŠTA HOĆE, ALI… Klub tužio evropsku kuću fudbala i – dobio na sudu!

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je u junu da je izbacila Osasunu iz Lige konferencija, u kojoj je španski klub trebalo da počne da nastupa od plej-of runde, ali je danas morala da prizna poraz u toj aferi - naloženo joj je da Osasunu u pomenuto takmičenje vrati.

Klub iz Pamplone je prošlog meseca potvrdio na zvaničnom sajtu da je kazna izrečena zbog umešanosti Osasune  u nameštanje utakmica u sezoni 2013/2014. U Osasuni su, naravno, smatrali da je kazna prestroga i neopravdana i odmah su najavili žalbu.

Ta žalba je, očekivano, odbijena u drugostepenom odlučivanju u evropskoj kući fudbala, ali Osasuna je otišla korak dalje i ceo slučaj predala Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

A tamo je odlučeno da sadašnja generacija igrača Osasune ne treba da odgovara zbog nečega što se desilo pre jedne decenije, tim pre što su sami članovi uprave otkrili i prijavili aferu zbog koje je UEFA u junu 2023. retroaktivno donela odluku u pomenutoj suspenziji.

UEFA posle sudske odluke nije imala kud i donela je odluku da španski klub može da učestvuje u Ligi konferencija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter