Izvor: Alo.rs
27.07.2023 u 07:31
0

PREMINUO VLASNIK jednog od najkontroverznijih klubova na svetu

Roki Virc, vlasnik Čikago Blekhoksa, jedne od najkontroverznijih sportskih franšiza na svetu, preminuo je u 71. godini nakon kraće bolesti.

Tu informaciju potvrdo je njegov sin i generalni direktor kluba iz „vetrovitog grada“, Deni:

– Naša srca su veoma teška danas. Moj otac je bio veoma posvećen ideji da napravi Čikago što boljim mestom za život, rad i posete, ali njegova prava ljubav je bila prema porodici i prijateljima. Bio je posvećen otac, muž, brat, nećak, ujak i deda. Njegova smrt ostaviće veliku rupu u našim srcima i nedostajaće nam – navedeno je u saopštenju tima iz Čikaga koje je potpisao Deni Virc.

Na čelu kluba iz „najvećeg srpskog grada na svetu posle Beograda“ proveo je 16 godina, a od 2007. godine, kada je nasledio svog oca Bila, i za to vreme timu omogućio da osvoji čak tri Stenli kupa, 2010, 2013. i 2015. godine. Prethodno, tim je imao tri titule, pa je era trećeg Virca na čelu Blekhoksa u istoriji, nakon Artura (1966 – 1983) i Bila (1983 – 2007) bila ubedljivo najuspešnija.

U poslednjih nekoliko godina, uprkos velikim uspesima, klub je bio pod konstantnim napadima zbog imena, s obzirom na to da je ostao jedan od retkih timova u američkom sportu čije ime je povezano sa indijancima. Nakon što su Vašington Redskinsi promenili ume u Komanderse, Blekhoksi su se našli na ozbiljnom udaru i postali verovanto nakontroverznija franšiza na svetu u ovom trenutku, s obzirom na uporno odbijanje da popuste pod pritiscima.

Vircovo bogatstvo procenjeno je na pola milijarde dolara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter