Izvor: blic
27.10.2021 u 09:26
0

Umesto Beograda, LEGENDARNI PELE gostovao u Kragujevcu:Meč koji se pamti!

Ostaće zauvek upamćeno, Pele je gostovao u Kragujevcu!

Sada već davne 1969. godine fudbaleri Santosa, prevođeni tada mladom zvezdom, kasnije jednom od najboljih fudbalera svih vremena, Peleom, krenuli su put Evrope na turneju gde su se sastali sa velikim brojem ekipa.

PROČITAJTE JOŠ:OGLASIO SE JOKIĆEV TRENER!

Kada je na red došla Jugoslavija, prvi klubovi koju su pali na pamet Brazilcima jesu Crvena zvezda i Partizan, stoga je zakazan bio prijateljski duel protiv crno – belih. Međutim, na ligaškoj utakmici neposredno pred meč sa Brazilcima, na stadionu JNA gostovao je kragujevački Radnički, koji je ostvario ubedljivu pobedu rezultatom 1:4!

Fenomenalna partija fudbalera iz Kragujevca naterala je čelnike Santosa da, umesto u Beogradu, svoj prijateljski duel odigraju u Kragujevcu.

Najveći fudbalski meč u Šumadiji odigran je 15. septembra 1969. godine, a krajnji rezultat utakmice izmedju Radničkog i brazilskog Santosa glasio je 4:4! Vredno pomena je da su fudbaleri brazilske ekipe pred meč posedili Spomen – park u Šumaricama, gde je nastala kultna slika koja se proširila internetom, na kojoj Pele sa saigračima stoji ispred spomenika streljanim đacima, koji je u narodu poznatiji kao V/3.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter