Izvor: BSC HAPPY
26.04.2023 u 20:30
0

REVIJA PROMAŠAJA: Nema publike, nema ni pogodaka: Borjan sačuvao Zvezdu, a stativa Partizan

I bi derbi. I nije bilo toliko loše. Videli smo neko dešavanje na terenu, da smo oduševljeni sigurno nismo. Da smo razočarani, pa i ne možemo da budemo jer je ova sablasna atmosfera više ličila na pripreme u Beleku nego na večiti derbi. Ne može ovo bez publike, a onda je i logično da se završi bez pogodaka.

Večiti derbi, 170. po redu, igra se u Humskoj. Najveća utakmica srpskog fudbala, na terenu Partizan i Crvena zvezda, a na tribinama – niko. Sve zbog divljanja pristalica crno-belih na Banovom brdu kada je prekinut duel sa Čukaričkim pre dve nedelje.

Partizan – Crvena zvezda 0:0

Sastavi:

Partizan: Stevanović, Urošević, Vujačić, Marković, Filipović, Kolorado, Pantić, Menih, Jović, Dijabate i Rikardo.

Crvena zvezda: Borjan, Vigo, Eraković, Dragović, Rodić, Mijailović, Kanga, Bukari, Ivanić, Katai i Pešić.

Kraj utakmice.

87.minut – Veliku šansu propustila je Crvena zvezda. Mitrović je protutnjao levom starnom, sjajno centrirao ka Bukariju koji je sa sedam metara šutirao glavom i pogodio stativu.

TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

 

80. minut – Nova velika šansa za Partizan. Asistirao je Dijabate Joviću, ipak brani Milan Borjan

73.minut – Dupla promena u Zvezdi. Azarov i Mitrović su na terenu, dok su se na klupu preselili Rodić i Ivanić.

67.minut – Imala je Zvezda kontru tri na dva, Katai se odlučio da sam završi akciju, ali je Marković uspeo da ga zaustavi i spreči goste da dođu u vođstvo.

60.minut – Velika prilika za Partizan. Bibars Natho je ušao na teren umesto Meniga i pole 30-tak sekundi dobio je odličan pas od Jovića. Šutirao je po zemlji sa visine penala, ali je Milan Borjan sjajno odbranio.

58.minut – Izmena i u Partizanu. Natho je ušao u igru umesto povređenog Meniha.

TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

 

55.minut – Agresivnije je ušao Partizan u drugi deo meča, boilje se kreću igrači, bolej i čuvaju loptu. Menig je probao udarac sa 17 metara, ali je bio neprecizan, kao i Pantić. Zvezda je u nastavku prinuđena da se brani.

46.minut – Počelo je drugo poluvreme.

Kraj poluvremena.

42.minut – Najbolja prilika za Zvezdu do sada, prošao je najbolji strelac kroz odbranu i sa tri metra šutirao pored Stevanovića, ali i pored gola.

40.minut – Kolorado svetla tačka Partizana. Sve je pokupio što je bilo do njega. Fantastično diriguje kao defanzivni vezni, ali svi oni ispred njega ne rade kako treba svoj posao. Deluje da mnogo nedostaje Natho kako bi neko povezao redove, jer pre svega Jović nije „desetka“, a Dijabate je užasan u ovom derbiju. Na drugoj strani Pešić ima problem sa brzinom, jer je od njega brži Svetozar Marković.

TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

 

35.minut – Partizan je većim pritiskom uspeo da pritisne Crvenu zvezdu, ali taj period je kratko trajao. Međutim, uspustavio je domaćin ravnotežu i udaljio je crveno-bele od Stevanovića.

32.minut – Prvi žuti karton na utakmici. Zbog oštrog starta nad Pešićem, Svetozar Marković dobio je javnu opomenu.

26.minut – Zicer za Dijabatea ali promašio je izglednu priliku za postizanje pogotka! Kvinsi Menig je nanizao trojicu igrača Zvezde po levoj strani, poslao je i odličan povratni pas ka Dijabateu, ali je krilni napadač prebacio gol sa desetak metara.

23.minut – Posed lopte je u potpunosti na strani Zvezde. Partizan je prepustio igru protivniku, kao da više nemaju rešenje jer je Zvezda konsolidovala u odbrani.

15.minut – Opao je ritam utakmice. Igra se otvoreno na obe strane, bilo je nekoliko napada posle tranzicija ali ne i nekih većih prilika. Lopta je više u nogama crveno-belih, međutim, odbrana Partizana je za sada mobilna.

10.minut – Rasplamsalo se u Humskoj. Opet je Rikardo bio najviši u skoku, Borjan je to rutinski odbranio, ali ono što može da brine Milojevića je defanzivna postavka koja ne funkcioniše baš najbolje. Borjan je zalomio Rikarda nekoliko minuta kasnije, srećom po Zvezdu bilo je uspešno.

6.minut – Imala je Zvezda kontru, posle pokušaja asistencije Pešića lopta se odbila do Milana Rodića koji je sa leve strane, a desnom nogom uputiuo snažan udarac pored gola.

4.minut – Preti i Vujačić! Otvoren derbi gledamo od starta, ovoga puta je štoper Partizana imao priliku, jer je pored njega stajao Vigo koji sigurno ne može da sačuva u skoku defanzivca iz Crne Gore, ali je Borjan imao sreće jer je lopta otišla pored gola.

3.minut – Već smo imali prvu, veliku šansu za Partizan. Sve je dobro uradio Nemanja Jović, odlično je video natrčalog Meniha, koji je bio sam kao duh na pet metara, ali nije uspeo da skrene loptu u pravom smeru, da bi kasnije isto to propustio i Rikardo.

1.minut – Utakmica je počela.

Prema najavama, crveno-beli bi večeras trebalo da zaigraju u najjačem sastavu: Borjan – Vigo, Eraković, Dragović, Rodić – Mijailović, Kanga – Bukari, Katai, Ivanić – Pešić.

Očekuje se da Igor Duljaj, bez suspendovanog Belića i neizvesnih Fejse i Andradea, izdiktira prezimena sledećeih startera: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Urošević – Traore, Kolorado – Jović, Natho, Menig – Rikardo.

I ranije se dešavalo da se Večiti derbi igra iza zatvorenih vrata, što je svakako bruka i velika šteta za naš fudbal, ali još gore je što u ovom trenutku niko ne žali što neće biti gledalaca. Naravno, ako izuzmemo protagoniste na terenu.

Sve okolo i u javnosti nije vladalo Bog zna koje interesovanje za Večiti derbi i to može da se pripiše nekolicini faktora, ali ne i bilo kakvom opravdanju za pomenuto stanje.

Iz ugla partizanovaca njih svakako ne zanima ova sezona, skupi se tek nekoliko stotina navijača u Humskoj u proseku, dok je velika većina razočarana rezultatima i činjenicom da bi njihovi „ljubimci“ mogli da završe tek na petom mestu (!). Opet, tu je i faktor košarkaškog kluba i činjenica je da se veliki broj njih „preselio“ u halu i svu energiju usmerio na tim Željka Obradovića.

TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs

Takođe, možda glavni razlog je i to što su protiv uprave kluba, koja ne želi da preuzme odgovornost za očajne rezultate, tri promene trenera i na kraju krajeva, što je verovatno najbitnije – čak četvrtu godinu bez ijednog trofeja. Svi su se promenili u klubu, osim onih koji su tu sami sebe doveli i volšebno odbili sopstvene ostavke sopstvenim odlukama. Teško da neko hoće da daje podršku takvim stvarima…

S druge strane, zvezdaši jesu u većem broju na fudbalu i to osetno, ali ni oni nisu mobilisani kao ranijih godina. Razlog u tome leži možda i to što šampion Srbije kroz celo prvenstvo ima 20 bodova razlike u odnosu na konkurente i kada je tako onda je teško ostati „nabrijan“ za utakmice.

Nije grubo konstatovati da je preslikana slika kada Zvezda igra, da bez po muke dolazi do lakih pobeda, doduše često uz efektne golove i igru, ali retko kada to bude neizvesno, što je i očekivano s obzirom na veliku razliku u kvalitetu ekipe Miloša Milojevića i ostalih u Superligi. Isto tako je očekivano da ne može da se očekuje 10.000 ljudi na Marakani kada svi unapred znaju epilog.

Da, neko će da kaže da je derbi nešto drugačije, da uvek ima naboja bez obzira na formu, rezultate, sezonu ili bilo koji drugi aspekt, ali za ovaj predstojeći ne bi vladalo preveliko interesovanje. Teško da bi se, kada se sve uzme u obzir, a na sve što je radni dan, skupilo više od 15.000 gledalaca, što je upola stadiona Partizana.

Na sve to trebalo bi dodatni i poslednjih nekoliko očajnih derbija, potpuno negledljivih i bez ikakve igre…

Zato, niko neće da žali što će na najvećoj srpskoj fudbalskoj svetkovini „duhovi“ da bodre igrače na terenu. Opet će da se čuje svaki udarac lopte, urlik, psovka ili savet trenera. I to nije najveći poraz ove priče, iako je takođe težak. Minoran je kada se uporedi s tim da retko koga zanima i za kada je zakazan, da pokrene priču, a tek odlazak na utakmicu…

I da, za one koji nisu znali – igra se u sredu sa početkom u 18.30.

HAOS U SRPSKOM FUDBALU! Mutne radnje zbog ovog meča su NEZABELEŽENE U ISTORIJI

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter