Izvor: BSC HAPPY
26.04.2023 u 20:55
0

(OCENE) PARTIZANA U 170. VEČITOM DERBIJU! Natho, Pantić i Dijabate na visini zadatka!

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su večeras bez golova 0:0 u 170. večitom derbiju u drugom kolu plej-ofa Superlige.

Završen je 170. večiti derbi koji je po svemu bio specifičan. Zvezda je meč u Humskoj dočekala kao novi-stari šampion, utakmica je igrana bez navijača, a Partizan se, umesto za titulu, bori za plasman u evropska takmičenja.

Crno-beli su imali tri velike šanse, ali je glavni „krivac“ što golova nije bilo Milan Borjan. Kapiten Crvene zvezde odbranio je tri stopostotne šanse – Fuseniju Dijabateu u prvom, odnosno Bibrasu Nathu i Nemanji Joviću u drugom poluvremenu.

Ocene:

Nemanja Stevanović, 7 – Bio je tragičar protiv Čukaričkog, ali je kiks sa Banovog brda uspeo da ispravi već u prvom poluvremenu protiv Crvene zvezde. Bio je golman Partizana glavni „krivac“ što su crno-beli imali aktivan rezultat pre odlaska na odmor budući da je skinuo zicer Aleksandru Kataiju, a potom i sa noge skinuo loptu Pešiću nakon centaršuta Gelora Kange posle slobodnog udarca.

Aleksandar Filipović, 6,5 – Ako je neko danas u Humskoj bio pod prtiskom to je onda Filipović. Konstantno su Rodić, Katai i Ivanić pokušavali na njegovoj strani da naprave višak, uspevalo im je, ali to nije dovelo do gola. Na sreću bivšeg mladog reprezentativca Srbije.

Igor Vujačić, 6 – Morao je da pegla sve greške crno-bele odbrane tokom prvog poluvremena, kako je utakmica odmicala bio je sve sigurniji i ulivao samopouzdanje ostatku tima. U drugom poluvremenu dobio je sve duele sa Aleksandrom Pešićem i naterao Miloša Milojevića da iz izgre izvede Šilju.

Svetozar Marković, 6 – Ušao je u meč sa žutim kartonom pošto je sredinom prvog poluvremena srušio Aleksandra Pešića na sredini terena. Zbog toga je u nastavku igrao mnogo pažljivije pa je umalo skupo koštao crno-bele posle prodora Aleksandra Kataija. Ipak, kako je utakmica odmicala bio je popularni Sveta sve sigurniji.

Slobodan Urošević, 5,5 – Ponovo je kapiten Partizana prečesto bio nervozan i mnogo više energije utrošio na raspravu sa sudijom i rivalima nego na igru. Slabo napadačko izdanje, ali je to potpuno opravdano budući da je imao mnogo problema sa Vigom i Bukarijem. U finišu meča je ostavio reprezentativca Gane samog kada je ofanzivac Zvezde pogodio samo stativu.

Andres Kolorado, 6 – Bio je Kolorado taktičko iznenađenje Igora Duljaja. Dobio je Kolumbijac šansu u odnosu na povređenog Belića i Ljubomira Fejsu, a energijom je zaslužio prelaznu ocenu. Evidentno je da u igri jedinog Partizanovog pojačanja ima mnogo „mana“ posebno kada se radi o ofanzivnim karakteristikama.

Danilo Pantić, 6,5 – Trebao je da drži manevar Partizana u rukama, ali za nešto više od 50 minta to mu nije pošlo za rukom. Kada je na teren ušao Bibras Natho prodisao je i bivši vezista Čelsija. Imao je i dva pokušaja sa distance, mora se priznati – katastrofalna. Ipak, bilo ga je na svakom delu terena, pokušavao je i želeo da potezom otvori šansu za ostatak tima.

TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

 

Fuseni Dijabate, 6,5 – Pomilovanje koje je dobio moglo je da se isplati Partizanu. Ponovo je reprezentativac Malija delovao kao igrač iz prošle sezone, bio je ubedljivo najopasniji fudbaler Partizana u 170. večitom derbiju. Posle dobrog prodora počastio je prvo Bibrasa Natha, a potom i Nemanju Jovića, al je ostao i bez „utešne“ asistencije.

Nemanja Jović, 6 – Tragičar… Nije bilo Nemanje Jovića nigde duže od 80, a onda je dobio „poklon“ od Fisenija Dijabatea. Ipak, katastrofalno je mladi srpski reprezentativac gađao i znatno olakšao posao Milanu Borjanu.

Kvinsi Menig (do 60. minuta), 5 – Delovao je izuzetno dobro početkom 2023. godine, a današnja utakmica je potvrda da se Holanđanin uklopio u sivilo crno-belih. Više od 50 minuta ga nije bilo nigde, usledila je povreda nakon čega je probao da nastavi utakmicu – boljitka nije bilo pa je posle samo pet minuta napustio teren.

Rikardo Gomeš, 5 – Ponovo je golgeter Partizana bio nevidiljiv u večitom derbiju. Po ko zna koji put Rikardo Gomeš izgubio je sve bitke sa Erakovićem i Dragovićem, pokušavao je momak sa Zelenortskih ostrva, ali nije išlo. Nije pomoglo ni što je danas imao „ispomoć“ u vidu Kvinsija Meniga budući da je Duljaj promenio formaciju i zaigrao sa dva napadača.

Izmene:

Bibras Natho, (od 60. minuta) 6,5 – Iako je na terenu proveo tek pola sata, Izraelac je uz Dijbatea bio najbolji igrač crno-belih. Posle 10ak sekundi na terenu mogao je da donese vođstvo Partizanu, tada je Borjan sjajnom intervencijom sprečio Natha da postigne gol.

Janko Jevremović, bez ocene – Premalo vremena za konkretan učinak.

REVIJA PROMAŠAJA: Nema publike, nema ni pogodaka: Borjan sačuvao Zvezdu, a stativa Partizan

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter