Izvor: BSC HAPPY
26.04.2023 u 22:41
0

„Građani“ DEMOLIRALI „tobdžije“, AKO JE OVO ODNOS KVALITETA – jasno je ko je zaslužio titulu!

Fudbaleri Mančester sitija u sredu veče od 21 čas igraju meč odluke za titulu prvaka protiv Arsenala, a dešavanja sa "Etihada" možete pratiti uživo na BSC HAPPY.

MANČESTER SITI – ARSENAL 3:1

Kraj utakmice.

86.minut – GOL! Arsenal se grčevito bori za bodove.

70.minuta – Ne može Arsenal ništa Sitiju koji sigurno čuva loptu i rezultat.

59.minut – Dvostruka izmena u Arsenalu. Izlaze Džaka i Martineli, a ulaze Žoržinjo i Trosar.

54. minut – GOOOL! Siti vodi 3:0, opet De Brujne! Može Ramzdejl protiv Halanda, ali ne može protiv de Brujnea. Pogrešio je Edegard, Haland je asistirao De Brujneu, a Belgijanac je majstorski ubacio loptu u mrežu.

52.minut – Ramsdejl ponovo spašava Arsenal! Erling Haland je ponovo propustio šansu u situaiciji jedan na jedan.

Kraj poluvremena.

45’+1 – GOOOL 2:0 , Džon Stouns! De Brujne je majstorski izveo slobodan udarac sa tridesetak metara i pronašao Stounsa pred golom Arsenala, a ovaj je glavom pogodio dalji ugao i duplirao vođstvo Sitija!

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

 

40.minut – Ponovo Ramsdejl spašava Arsenal! Gundogan je isčačkao loptu pored Partija i probio po levom boku do kaznenog prostora, a zatim zavrnuo lepu povratnu ka Halandu. Norvežanin se našao u velikoj šansi, ali maestralni Ramsdejl drži londonski tim u igri!

35.minut – Evo i jednog pokušaja Arsenala i to preko Tomasa Partija. Vezista Tobdžija je tukao sa nekih 20 metara ali je lopta završila pored ogla

28.minut – Strašna prilika za Halanda! Kroz dvojicu igrača je prošao Norvežanin u uputio udarac u dalju ugao, ali se Ramsdejl ispružio koliko je dug i spasio čist gol.

26.minut – Ben Vajt sjajnim blokom srpečava De Brujnea da duplira prednost Sitija! Ponovo je Haland izbacio u kontru Belgijanca koji je ušao u šesnaestrerac Arsenala, a u poslednjem trenutku uklizao je Vajt i sprečio dopliranje vođstva domaćina.

22.minut – Ponovo opasnost pred golom Arsenala koju je kreirao Bernardo Silva! Portugalac se našao u šesnaestercu rivala i oprobao udarac, ali je to uradio tako da je lopta završila pravo u Ramsdejlovom naručju.

15.minut – Iako Arsenal ima čak 66 odsto poseda lopte Siti deluje opasnije i kontroliše situaciju na terenu. Posle pogotka kao da je intezitet igre malo opao, ali za očekivati je da Tobdžije uskoro krenu odlučnije ka golu Edersona.

7.minut – GOOOL 1:0 – Kevin De Brujne! Kakav start Sitija u meču koji odlučuje titulu! Stouns je ispucao jednu loptu iz zadnje linije i na sredini terena pronašao Halanda, Norvežanin je lepo primirio loptu i produžio je do De Brujnea koji ju je vukao do šesnaesterca Arsenala, a zatim raspalio po njoj i majstorski savladao Remsdejla!

2.minut – Uzbuđenje pred golom Arsenala! Ramsdejl je nakon oštrog centaršuta Griliša sa leve strane nesigurno odbio loptu u polje i umalo servirao kao na tacni gol šansu De Brujneu. Ipak, u poslednjem momentu se ispred Belgijanca stvorio Parti i sprečio rano vođstvo Sitija!

1. minut – Utakmica je počela.

Arsenal ima pet bodova više od Sitija, ali i dva meča više od Građana. Što znači da, ukoliko Tobdžije večeras izgube, morali bi da se nadaju da će nebesko-plavi ipak kiksnuti do kraja.

U derbiju 33. kola Premijer lige sastaju se Mančester siti i Arsenal. Da li „tobdžije“ mogu da se vrate na šampionski put ili će „građani“ i onako već pozitivnu situaciju pretvoriti u veliki trijumf i još veći korak ka odbrani titule, saznaćemo od 21 sat kada TV Arena 1 Premium kanalu počinje, sigurno, najvažnija utakmica u aktuelnoj sezoni Premijer lige.

Do pre dve sedmice izgledalo je da Arsenal ništa ne može da zaustavi na putu ka 14. tituli prvaka Engleske, prvoj posle 19 godina. Ali, u poslednja tri kola Mikel Arteta i njegovi puleni osvojili su samo tri boda: prvo su odigrali 2:2 sa Liverpulom, pa je istim rezultatom završen meč na London stadionu Vest Hema, da bi najbolniji udarac zadao Sautempton. Bio je velikan iz prestonice na rubu poraza protiv „fenjeraša“, gubio je 1:3, ali je u neverovatnoj završnici uspeo da osvoji bod i da propusti nekoliko prilika za potpuni preokret.

Mančester siti je u sjajnoj formi, uspešno se bori na sva tri fronta, a u Premijer ligi ima šest vezanih pobeda i devet utakmica bez poraza. Doduše, Arsenal nije izgubio na poslednjih deset prvenstvenih mečeva.

Kada je međusobni skor u pitanju, Siti je dobio poslednjih sedam utakmica, a „tobdžije“ su poslednji put slavile 18. jula 2020. u FA kupu. Arsenal ne zna za pobedu na „Itihadu“ još od januara 2015. godine.

Što se tiče stanja na tabeli, sastav Mikela Artete je trenutno na prvom mestu sa 75 bodova, dok je siti do sada sakupio 70, ali od današnjeg rivala ima dve utakmice manje.

PLJAČKA VREDNA 800.000 EVRA: Bivša zvezda Arsenala detaljno o krađi!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter