Izvor: BSC HAPPY
04.07.2023 u 20:24
0

ZVEZDA I PRVENAC KRASOA srušili Zenit: Pobeda srpskog šampiona, Bahar dobio odgovore na mnoga pitanja

Crvena zvezda je po prvi put pobedila Zenit u međusobnim susretima, a u Sankt Peterburgu je srpski šampion slavio rezultatom 2:1.

CRVENA ZVEZDA – ZENIT 2:1

KRAJ UTAKMICE.

88′ – GOOOOOOOL! Kraso siguran sa penala! Hladnokrvno, sačekao je i golmana da padne. Prilično majstorski od strane momka koji je prošle sezone postigao 17 golova.

85′ – Sve što treba da znate o fudbalu jeste pirueta Vladimira Lučića. Maestralan potez Zvezdinog deteta, nestvarno je kako je izmamio aplauze stadiona samo jednom varkom.

78′ – Nije toliko zanimljiv meč u nastavku, mnogo promena je usledilo. U igru ulazi Kangva, a teren napušta Stamenić. Zenit i Zvezda su promenili timove, crveno-beli su nešto defanzivniji, nije bilo toliko prilika, ali se više igra na polovini srpskog šampiona.

68‘ – Posle dva veoma dobra napada Zenita, Šljivić je uzvratio. Bahar je baš pružio šansu mladim igračima, a ovoga puta je Zvezdina sedmica gađala sa ivice kaznenog prostora, međutim nekoliko centimetara preko prečke je završila lopta koju je uputio mladi vezni fudbaler.

64′ – Menja odmah Bahar. U igru ulaze Šljivić, Rodić, Ado i Kraso, a izlaze Mijatović, Mitrović, Kanga i Ivanić.

62′ – GOL! Zenit stiže do izjednačenja. Glazer je ipak kapitulirao, pošto je posle odličnog prodora Kerioš sačekao loptu i postigao pogodak na povratnu loptu. Ništa nije mogao golman Zvezde.

50′ – Zvezda je nastavila u istom ritmu. Crveno-beli nastavljaju u istom ritmu i pokazuju ogromnu borbežnost te se igra odigrava na poslednjoj trećini terena Zenita. Ređaju se napadi Crvene zvezde, igrači pokazuju inicijativu i lopta konstanto ide ka napred.

Kraj prvog poluvremena.

45′ – Opet problemi u odbrani ZvezdePosle dva uzastopna kornera Zvezde, Zenit je imao odličnu priliku, ali nikog na 11 metara nije bilo kako bi prihvatili tu loptu, već je Olajinka izbacio loptu van 16 metara.

40′ – GOOOOOOL! Mirko Ivanić glavom za 1:0. Kanga je brzo izveo slobodan udarac, Olajinka proigrao Mitrovića ne levom boku, koji je sjajno centrirao ka Ivaniću, a Zvezdina četvorka je glavom matirao Zenit.

30′ – Penal za Zvezdu. Ili ipak ne. Kasijera je srušio Olajinku u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na belu tačku. Međutim posle provere VAR-a je penal poništen zbog milimetarskog ofsajda Olajinke.

24′ – Kakva odbrana Glazera. Kanga je izgubio loptu, igrači Zenita su vrlo brzo organizovali akciju, Nedeljković je dobro intervenisao, ali je lopta stigla do Kasijere koji je odlično šutirao, ali je izraelski golman još bolje intervenisao i nogom sačuvao gol.

22′ – Prvi žuti karton iza igrače Zvezde. Stamenić je posle povlačenja dobio javnu opomenu. Zanimljivo, prilično oštro je arbitar pokazao žuti karton momku sa Novog Zelanda pa ga je tom prilikom i udario.

16′ – Kladuinjo, Renan i Keiro su dobili žute kartone. Zenit je ovo shvatio kao ozbiljnu proveru pa su tako čak tri fudbalera dobila javnu opomenu. Kanga i Mijatović su dobili ozbiljne udarce, pa su zbog toga i protestovali kako sa klupe Zvezde tako i igrači na terenu.

11′ – Kanga opet preko spoljne. Odličan je Olajinka po boku. Ide i levo i desno dojučerašnji napadač Slavije iz Praga. Sada je posle njegovog prodora lopta stigla do Kange, koji je svojim karakterističnim udarcem probao da postigne gol, ali je lopta otišla u gol-aut.

7′ – Na jednoj strani Malkom, na drugoj Ivanić. Bivši fudbaler Barselone je posle solo prodora imao otvoren put do gola, ali se odlučio na udarac sa ivice kaznenog prostora. Njegom udarac je otišao preko gola, a na isti način je i Ivanić na drugoj strani želeo da dođe do pogotka. Za sada, mreže miruju.

3′ – Zenit je nešto bolje ušao u meč. Nije ovo toliko čudno, s obzirom na to da su Rusi već odigrali jedan meč i pobedili Nefči rezultatom 3:1, dok je Zvezda u onoj drugoj polovini priprema. Na sve to, Zenit je ipak šampion Rusije, tako da će ovo biti veliki test za Bahara koji recimo na klupi nema Krasoa.

1′ – Utakmica je počela.

Sastavi

Zvezda: Glazer, Nedeljković, Eraković, Dragović, Mitrović, Mijailović, Stamenić, Kanga, Ivanić, Olajinka i Mijatović.

Na klupi su: Popović, Vasiljević, Spajić, Milunović, Rodić, Leković, Nikolić, Šljivić, Kangva, Ado, Bukari, Lučić, Stanković.

Zenit: Keržakov, Karavaev, Čistijakov, Renan, Santos, Kerioš, Vasiljev, Klaudio, Malkom, Mantuan, Kasijera.

TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs


Najava meča

Biće to drugi meč na turniru u Rusiji, nakon što je domaćin posle preokreta u drugom poluvremenu savladao Nefči iz Bakua 3:1. Ukupno, Zvezdin treći na ovim pripremama, ali najbolja prilika da se vidi kako će Bahar da posloži tim za ozbiljnu proveru.

Do sada je u dva meča sa selekcijom Užica (3:1) i Borcem iz Banjaluke (2:0) pružao šansu svim fudbalerima, u velikoj meri oslonio se na mlade, ali kako je skratio spisak za put u Rusiju, a samim tim i zbog ozbiljnosti protivnika kakav je Zenit, očekuje se da se vide obrisi tima i nagovesti kako će da izgleda u narednoj sezoni, odnosno Ligi šampiona.

Baš već od duela sa ruskim prvakom zakazanom za 18.30.

PANKOV ISKRENO: U Zvezdi sam navikao na pritisak, naježim se pri pomisli na finale Kupa!
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter