Izvor: Sportal.rs
27.06.2023 u 11:33
0

KAKO ĆE DALJE: Alkaras u poslednji čas promenio plan pred Vimbldon

Prvi reket sveta Karlos Alkaras promenio je plan priprema za predstojeći Vimbldon, prenose inostrani mediji. Španski teniser je u nedelji pred početak trećeg grend slema trebalo da odigra dva meča na egzibicionom turniru u Harlingemu, ali to izgleda neće biti tako.

Alkaras je u nedelju u Kvinsu osvojio prvu titulu na travi u karijeri, a u ponedeljak je preuzeo prvu poziciju na ATP listi od Novaka Đokovića.

U finalnom meču protiv Aleksa de Minora imao je problema sa mišićem desne noge, zbog čega mu je između dva seta pružena medicinska pomoć.

Zbog toga je Karlitos doneo odluku da promeni plan priprema pred Vimbldon.

NAJGORE VESTI PRED VIMBLDON! Alkaraz ukrao Đokoviću prvo mesto na ATP listi

Naime, na egzibicionom turniru u Halingemu trebalo je da odigra dva meča, ali po svemu sudeći neće izaći u sredu na megdan Holgeru Runeu. Umesto njega, publika će da videti Endija Marija.

Prema planu, u petak će Karlitos igrati protiv Dominika Tima.

Vimbldon je na programu od 3. jula, a titulu će braniti Novak Đoković. Žreb za grend slem u Londonu na programu je u petak.

Podsećamo, na Rolan Garosu, Alkaras je imao ozbiljan problem sa grčevima protiv Novaka Đokovića i ne sme ništa da prepusti slučaju. Zato će i maksimalno paziti na potrošnju i pripremu, kako mu se ne bi nešto slično opet desilo. Sa te strane, potpuno je razumljiv potez da se što manje optereti pred treći Grend slem sezone.

Alkarasa pokušali da zavade sa Novakom

Javnost očekuje novi susret Đokovića i Alkarasa na Vimbldonu. Novinari su pokušali da „podgreju atmosferu“ i navedu Karlitosa na neki negatovan komentar o Novaku.

– Novak nije uvek bio najpopularniji igrač ovde, ne vole ga u Engleskoj, ali izgleda da tebe publika mnogo voli. Misliš li da publika može da ti pomogne – glasilo je pitanje jednog novinara nakon turnira u Kvinsu.

Ipak, Alkaras je vešto odbio da odgovori na provokativno pitanje, koje je očigledno za cilj imalo da ga zavadi sa Novakom.

– Rekao sam više puta, osećam ljubav i podršku od prvog dana. Naravno da je lepo i nadam se da će tako biti i na Vimbldonu i da će i oni moći da mi pomognu da ostvarim što bolji rezultat – rekao je Španac, a potom pohvalio Đokovića:

– Video sam i podatak da Đoković nije izgubio meč na Centralnom terenu još od 2013. godine kada ga je dobio Endi Mari. To znači da 10 godina nije poražen na tom terenu u Londonu. Zaista zvuči ludo i neverovatno. Nadam se da će publika biti na mojoj strani da bih imao šansu da promenim tu statistiku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter