Izvor:
26.10.2016 u 18:38
0

Desetkovana Barsa: Napada Arenu koju čuva 20.000 ratnika

Crvena zvezda će u sredu od 19 časova imati priliku da obori na pleća jedan od najvećih klubova Evrope – Barselonu. To će biti sve samo ne lagan posao, ali deluje da nije potpuno neizvodljiv. Katalonski gigant je ovog leta dosta menjao sastav, na početku sezone ima dosta problema s povredama, a ukoliko Zvezda ponovi partiju iz Istanbula i uz pomoć verovatno pune Arene i svojih 20.000 navijača može da dođe do velike, istorijske pobede.

Oba tima na startu Evrolige imaju skor od jednog trijumfa i jednog poraza, a da Zvezda je lako mogla da ima i 2-0 da je protiv Darušafake imala malo više sreće i koncentracije. Kako bilo, Barselona je vicešampion ACB lige, dvostuki je osvajač Evrolige, ima veliki budžet i po svim parametrima je, kao što je to i trener Zvezde Dejan Radonjić istakao pred ovaj duel – favorit .

Ipak, Zvezda ima čemu da se nada. Nije slučajno ovaj duel odabran za utakmicu nedelje u Evroligi.

Najvažniji igrač ekipe Huan Karlos Navaro neće igrati zbog povrede butnog mišića leve noge, što je veliki problem za Jorgosa Barcokasa. Najveći problem. Odmah uz taj tu je i drugi najveći problem – najavljeno neigranje Džastina Doelmana koji je uganuo skočni zglob.

Pored ovih igrača koji su među nosiocima igre, neće biti ni duže odsutnih Šejna Lavala i Peterija Koponena. Laval je povređen još od Olimpijskih igara kada je povredio koleno, dok je Koponen nedavno imao saobraćajnu nesreću i polako počinje da trenira i da se vraća u ritam.

Više od 20 hiljada navijača mora da stvari grotlo koje će da ključa, bez obzira da li Crvena zvezda vodi ili juri rezultat. Baš to je istakao Dejan Radonjić, šaljući poruku navijačima.

– Ambijent mora da bude takav, da intenzitet podrške ne pada nijednog trenutka. Navijači moraju da nas dižu i nose, bez obzira na situaciju na parketu. Da igrači u svakom trenutku osećaju da im se veruje i da im to pomogne da kao tim odemo preko trenutnog maksimuma i savladamo Barselonu.

Mocartsport
Foto: Facebook/kkcrvenazvezda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter