Izvor:
31.03.2017 u 17:14
0

MILAN GUROVIĆ ZA HAPPYTV.RS: Čudne su to igre u Evroligi, Bamberg je pokraden!

Cela košarkaška Evropa imala je prilike u četvrtak uveče da vidi jednu od najbrutalnijih sudijskih krađa u poslednjih nekoliko godina takmičenja u Evroligi.

Opšti je utisak da je nemački Bamberg drastično oštećen u duelu sa Darušafakom (97:99 produžetak), čime je turski tim stigao na korak od plasmana u četvrtfinale elitnog takmičenja.

Naime, jedan od najbogatijih evropskih klubova sada ima meč-loptu protiv Crvene zvezde naredne nedelje na svom parketu.

Da li je zaista bilo sumnjivih stvari u dvorani Brose Basketsa pitali smo legendarnog košarkaša crveno-belih Milana Gurovića.

– Moram pre svega da istaknem da je Darušafaka veoma dobra ekipa, ali isto tako treba biti pošten i reći da je Bamberg u četvrtak uveče pokraden. Tu pre svega mislim na onih nekoliko situacija s kraja poslednje deonice i u produžetku, kada je bek gostiju Skoti Vilbekin na volšeban način dobio nekoliko faulova i sa linije slobodnih bacanja održavao svoj tim u životu. Videli smo u nekoliko navrata njegove prodore "jedan na pet", pri čemu nije imao nikakvu šansu da poentira, ali su mu sudije izmišljale prekršaje.

Trener Bamberga Andrea Trinkijeri imao je zanimljiv komentar posle utakmice rekavši da "ko god prati košarku, sve je video. Svi su videli šta se desilo ovde, usred Evrope". Slažete li se sa takvom konstatacijom?

– Apsolutno je čovek u pravu. Uradili su sve što je do njih da pobede, ali im nije dozvoljeno. Ne bih želeo da se uplićem u priče o tome da je glavni finansijer kluba ujedno i sponzor takmičenja, ali je jasno svima da se dešavaju neke čudne igre u Evroligi.

S obzirom na to da je večerašnja (19) utakmica protiv Uniksa bez rezultatskog značaja i da je ključan duel sa Darušafakom u poslednjem kolu, čemu se crveno-beli mogu nadati na gostovanju u Istanbulu?

– Situacija je dodatno zakomplikovana porazom od Budućnosti u ABA ligi, koja mora ostati prioritet srpskom prvaku. Zato treba biti mudar i pametno rasporediti snagu u ovim ključnim predstojećim mečevima. Lično bih večeras na duel Uniksu na teren poslao Dobrića, Rakićevića, Simanića i sve ostale momke koji nisu imali zapaženu minutažu u sezoni.

Na kraju kolike su u procentima šanse crveno-belih protiv Darušafake?

– Nada umire poslednja, tako da treba verovati. Rekao bih da su šanse za prolaz u četvrtfinale Evrolige 60:40 u korist turskog tima.

happytv.rs
Foto: arhiva, kkcrvenazvezda.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter