Izvor: Happy BSC Portal/Sportal.blic.rs
04.11.2023 u 13:38
0

„NISAM TO REKAO“ Željko Obradović zaustavio konferenciju kada je čuo prevod, pa nastavio na španskom (VIDEO)

Zanimljiv detalj dogodio se na konferenciji za medije posle meča Baskonije i Partizana u 6. kolu Evrolige. Željko Obradović analizirao je razloge poraza u triler završnici u Vitoriji, ali je u jednom trenutku prekinuo pres zbog netačnog prevoda!

Željko Obradović je na terenu posle meča rekao samo jednu rečenicu, da bi detaljnu analizu sačuvao za konferenciju za medije.

– Dobro veče svima, očigledno je da smo i mi mogli da dobijemo meč, ali nismo, moram da čestitam protivniku na trijumfu. Imam taj osećaj da smo mi izgubili meč. U prvom poluvremenu smo imali problem sa njihovim ofanzivnim skokom, to smo kontrolisali u drugom delu, ali je na kraju ofanzivni skok odlučio meč – rekao je Obradović na engleskom i sačekao da to bude prevedeno na španski.

Kada je čuo prevod, zaustavio je sve.

– Nisam to rekao! Ako hoćete, možemo da pričamo na španskom, na kasteljanskom – nasmejao se Obradović kako prenosi Mondo, pa ponovio šta je tačno rekao i dodao da su “donel imnogo loših odluka u napadu u završnici meča”.

Usledila su pitanja na španskom baš o toj završnici.

– Ne možeš da pričaš o kontroli kada gubiš lopte tako. Ulaziš u četvrtinu sa prednošću, treba glava da bude hladna, da donosiš dobre odluke, umesto toga gubili smo lopte i zato smo izgubili na kraju.

Istakao je da na njegovu ekipu nije uticala promena trenera u Baskoniji i dolazak Duška Ivanovića.

– Nije, imaju novog igrača koji može da pomogne ekipi, radili su ono što smo očekivali. U drugom delu smo imali kontrolu, ušli smo u poslednju deonicu sa šansom da pobedimo i to lakše, ali smo donosili loše odluke. Čestitam Baskoniji, uradila je ono što treba. Mi smo gubili lopte i to je to – zaključio je Obradović.

Košarkaši Partizana u dramatičnoj završnici izgubili su od Baskonije 84:83 u 6. kolu Evrolige. Crno-beli su imali sve u svojim rukama, vodili su u poslednjoj deonici, ali ih je jedan skok koštao treće pobede u elitnom takmičenju. Na 13 sekundi do kraja meča, Kodi Miler-Mekintajer nije uspeo da poentira, ali je nakon njegovog promašaja Čima Moneke uzeo ofanzivni skok i sigurno realizovao oba slobodna bacanja koja su odlučila pobednika.

Tako je Baskonija na debiju Duška Ivanovića došla do pobede nad Partizanom i sada ima odnos pobeda i poraza u Evroligi kao i crno-beli 2-4. Pogledajte još jedanput presudni skok Čime Monekea:

Ekipa Željka Obradovića od starta sezone “muči muku” i sa defanzivnim i sa ofanzivnim skokom, a u Vitoriji je problem do kraja ogoljen: crno-beli su u napadu imali samo dva skoka (od toga jedan timski, a taj drugi delo je Frenka Kaminskog), a pod svojim košem su protivniku dozvolili čak 16, a sami su “uhvatili” 24. Dakle od 40 promašaja Baskonije, ekipa Duška Ivanovića je u svoj posed vratila čak 16 lopti?!

Koliki je skok problem za Partizan najbolje pokazuje statistika: crno-beli su ove sezone dva puta pobedili u Evroligi i oba puta su imali bolji skok od protivnika. Bilo je to protiv Asvela i Crvene zvezde. Na četiri ostale utakmice upisani su porazi, uz jasnu dominaciju rival u skoku. Makabi je u Tel Avivu imao osam skokova više, Barselona u Beogradu devet, a Olimpijakos u Pireju sedam više. Baskonija je najdrastičniji primer, imali su 12 skokova više.

Kao rešenje ovog problema već dugo se govori o pojačanju na centarskim pozicijama, i sada se čeka rasplet situacije oko Bruna Kabloka.

LJUBIMAC GROBARA POSLE PORAZA: Igrao sam katastrofa, snosim odgovornost

Brazilac izgleda kao idealno rešenje za probleme Partizana jer je karijeru izgradio upravo na skoku, eksplozivnosti i dobroj odbrani. Dogovor sa Brazilcem je navodno postignut, ali čitav stvar koči Venecija. Kabloko je, kako se nezvanično može čuti, sklopio dvogodišnji ugovor sa klubom iz Humske i sada je samo pitanje vremena kada će crno-beli potvrditi transfer.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter