Izvor: happybsc
04.01.2024 u 22:02
0

SPEKTAKL EVROLIGE: Totalna nadmoć Crvene zvezde u trećem derbiju sezone!

Košarkaši Crvene zvezde došli su do ubedljive pobede u trećem “večitom derbiju” sezone. Izabranici Janisa Sferopulosa pobedili su Partizan rezultatom 88:72 u utakmici 19. kola Evrolige i sa maksimalnim učinkom završili “duplo kolo” Evrlolige. Bila je to rezultatski prilično nezanimljiva utakmica, u kojoj su crveno-beli bili bolji sastav od starta do finiša.

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana i u beogradskoj Areni odigrali meč 19. kola Evrolige.

Posle ovog duela skor ekipe sa Malog Kalemegdana je 8-11, dok je Partizan na bilansu 10-9.

SRAMAN POTEZ DELIJA: Izvređali Željka Obradovića i dočekali ga užasnim

Zvezda je odlično pripremila duel i sa Nikolom Topićem u startnoj petorci odlično otovrila meč. Posle dve trojke Adama Hange Zvezda doalzi do prve osetnije prednosti, a razlika u finišu prvog perioda raste i do dvocifrene.

U drugoj deonici Miloš Teodosić je zaigrao fantastično, razigravao je praktično sve timske kolege, a posle dve vezane trojke Rokasa Gedraitisa, vođstvo Zvezde naraslo je na 20 poena. Duel je u tom trenutku praktično bio rešen, a Partizan do kraja susreta ni u jednom trenutku, sve do samog kraja, nije ozbiljno ugrozio prednost domaćina.

Zvezda je igrala izuzetnu timsku odbranu u prvih 20 minuta, a napadom je umešno dirigovao Teodosić. Obezbedio je pregršt lakih poena u reketu, pre svega Frediju Gilespiju, koji je posle prvog poluvremena imao 10 poena (5/6 iz igre). Sa druge strane, Partizan je bio neprepoznatljiv u napadu sa svega dve asistencije za prvih 20 minuta.

Nešto konkurentniji u nastavku bili su crno-beli, došli su do kakve-takve produkcije u napadu, ali je Zvezda odličnom odbranom i novim lakim poenima održavala lagodno vođstvo. Energija Zvezde je tokom prvih 35 minuta utakmice bila na daleko višem nivou od večitog rivala.

Imao je Partizan seriju 13:3 posle trojke Frenka Kaminskog i uspeo je da dođe do jednocifrenog zaostatka, imao je i dva šuta za -6, ali nije imao snage za ogroman preokret. Nalet crno-belih odbio je Nemanja Nedović i otklonio i poslednje sumnje u vezi sa pobednikom na ovom duelu.

Jedino što bi moglo da zabrine navijače crveno-belih posle fantastične predstave srpskog šampiona jeste povreda levog kolena, koju je pretrpeo plejmejker Nikola Topić. Mladi košarkaš je u trećoj četvrtini posle jednog duela zatražio izmenu, a potom mu je ukazana pomoć u svlačionici. Do kraja susreta vratio se na klupu zavijenog kolena i nije ulazio u igru.

Partizan je u ovom duelu bio oslabljen neigranjem Zeka Ledeja, Alekse Avramovića i Uroša Trifunovića, dok u redovima Zvezde nije bilo Luke Mitrovića.

Bio je to drugi evroligaški derbi sezone, a treći ukupno. U prve dve utakmice Partizan je došao do pobeda – u Evroligi posle velikog preokreta, a u ABA ligi prilično sigurno.

Zvezda naredni meč igra u subotu od 17.00 časova – u Ljubljani gostuje Cedevita Olimpiji, a potom je očekuju dva gostovanja u “duplom kolu” Evrolige. Sferopulosov tim će u Lionu igrati protiv Asvela, a potom u Milanu protiv Armanija.

Što se Partizana tiče, takođe u subotu igra duel ABA lige. Crno-belima će gosti u “Štark areni” biti košarkaši Krke, a potom u Evroligi u narednoj sedmici Partizan gostuje Fenerbahčeu, pa dočekuje Makabi u Beogradu.

 

Zvezda je trenutno na skoru 7-11, dok Partizan ima 10-8.

>Crvena zvezda – Partizan (80-68)

Dvorana: Arena, Beograd, Srbija. Sudije: Fernando Roka, Karlos Peruđa, Pjotr Pastusjak.

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Hanga, Davidovac, Lazić, Tobi, Bolomboj, Nedović, Giedraitis, Gilespi, Topić, Jago. Trener: Janis Sferopulos.

Partizan: Smit, Vukčević, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo. Trener: Željko Obradović.

19:25

Ovako je izgledao sukob Nanelija i „delija“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter