Izvor: telegraf
22.10.2021 u 12:30
0

SRBIN NA ČELU RUSIJE: Zoran Lukuć novi selektor ruskih košarkaša

Dugogodišnji rad u Rusiji dao mu je reputaciju da postane selektor.

Srpski trener Zoran Lukić zvanično je novi selektor košarkaške reprezentacije Rusije, objavio je danas tamošnji savez.

Kako je saopšteno, Lukić se nastaviti da vodi i ruski klub Nižnji Novgorod, a u drugoj polovini novembra održaće prvi trening kamp reprezentacije.

Lukić je na selektorskoj pozciji zamenio Sergeja Bazareviča.

PROČITAJTE JOŠ: NBA i FIBA prave NOVO EVROPSKO TAKMIČENJE: Beograd važan partner u organizacji „NBA Evropa“

– Krajem septembra imao smo prvi sastanak sa Andrejem Kirilenkom i rukovodstvom federacije. I ove srede sam izneo svoju filozofiju, svoje stavove o pravcu u kom bi ruski tim trebalo da se dalje razvija. U Nižnjem se tradicionalno trudimo da održimo maksimalan balans između postizanja sportskih rezultata i pružanja treninga mladim igračima.

– Trenerima je često teško da pronađu ovu sredinu, ali ja već dugi niz godina u svemu tome, za mene tu nema ništa novo. To je ono što se od mene očekuje u ruskom timu. Velika je čast voditi reprezentaciju, ali takvu ponudu bih prihvatio samo dve reprezentacije – Rusije i Srbije“, rekao je Lukić za sajt Košarkaškog saveza Rusije nakon imenovanja.

PROČITAJTE JOŠ: BOGDANOVIĆ I DONČIĆ ODMERILI SNAGE: Atlanta DEKLASIRALA Dalas

Lukić je veći deo trenerske karijere u Rusiji, počeo je u Beopetrolu, a 2006. godine postao trener druge ekipe moskovskog CSKA.

Posle dve godine prešao u Nižnji u kome je proveo više od šest godina pre odlaska u turski Banvit. Od 2017. godine ponovo je preuzeo Nižnji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter