Izvor: SPORTAL
11.09.2023 u 12:21
0

STIŽE POJAČANJE: Nemanja Bjelica na korak od Zvezde!

Košarkaški klub Crvena zvezda od naredne sezone izgledaće potpuno drugačije u odnosu na prošlu. Dovedena je skoro kompletno nova ekipa, a poslednje pojačanje u nizu moglo bi da bude i jedno od najzvučnijih. Kako saznaju mediji iz izvora bliskih klubu, Zvezda je na korak od angažovanja Nemanje Bjelice!

Zvezdino dete i jedna od najboljih „četvorki“ koje je srpska košarka imala u poslednjih 20 godina dolazi u Beograd gde će trenirati sa klubom. Fenerbahče je, kako saznajemo, igraču saopštio da ne računa na njegove usluge, a uz to želi da smanji troškove i otpiše veliku platu koju Bjelica ima.

Postoje dve opcije: Da Zvezda i Fenerbahče „dele“ ugovor, čime bi turski klub plaćao 80% plate, ili da se sam igrač vrati u dečački klub i pristane na nižu platu, na šta je Nemanja Bjelica spreman. Duško Ivanović traži jaku „četvorku“, a znamo da je Bjelica, kada je zdrav – jedan od najboljih u Evropi na toj poziciji.

Ono što je najvažnije i od čega zavisi ceo transfer je – zdravstveno stanje nekadašnjeg srpskog reprezentativca. Poznato je da je Bjelica celu prošlu sezonu propustio zbog problema sa povredama, pa je Zvezda, koliko god želela sjajnog igrača, i te kako oprezna po tom pitanju. Stoga i Bjeličin dolazak u Beograd na pripreme sa prvim timom, gde će se ustanoviti u kakvom se fizičkom stanju nalazi.

NEJPIROVA TROJKA ZA ZVEZDINU POBEDU: Crveno-beli savladali Asvel na Sardiniji!

Ukoliko se ispostavi da je sve u redu, imaće Zvezda paklenu evroligašku ekipu, naoružanu kako talentom, tako i iskustvom.

Bjelica je u Zvezdu stigao 2008. iz anonimnog austrijskog kluba Traškišen Lajonsa. Posle dve sezone u crveno-belom dresu otišao je u Baskoniju, a onda u Fenerbahče. Odatle je otišao u NBA i igrao za Minesotu, Sakramento, Majami i Golden Stejt, pa se prošle godine vratio u Evropu i potpisao za Fener sa kojim je osvojio evroligašku titulu 2015. godine. U klub je stigao sa titulom NBA šampiona iz Voriorsa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter