Izvor: Alo.rs/BSC Happy
12.09.2023 u 19:34
0

PREDSEDNIK VUČIĆ UGOSTIO KOŠARKAŠE: „Cela Srbija vas voli, do ZLATA u Parizu“ (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u Predsedništvu košarkaške reprezentativce i članove stručnog štaba, koji su na nedavno završenom Svetskom prvenstvu osvojili srebro.

Na prijemu su bili svi igrači, uključujuči i Borišu Simanića, zatim stručni štab na čelu sa selektorom Svetislavom Pešićem, predsednik Saveza Predrag Danilović, generalni sekretar Zlatko Bolić, ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i drugi.

Predsednik Vučić pohvalio je zajedništvo u timu, istakao da su borbe u Manili ujedinile navijače Partizana i Crvene zvezde koji su bodrili nacionalni tim, pomenuo čoveka iz Sjenice koji je želeo da donira bubreg Boriši Simaniću i za kraj istakao da će srbija imati priliku da pobedi Amerikance predvođene Lebronom Džejmsom, za olimpijsko zlato!

Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Vučić je čestitao „orlovima“ i ponovo im poželeo osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine.

Predsednik se još jednom zahvalio košarkašima i istakao da je pred srpskim timom bila velika odgovornost i težak zadatak.

„Znao sam da imaju šampionsko srce, da su pobednici i da će vratiti svojoj zemlji ono što im je ona dala. Posebna zahvalnost Boriši Simaniću, našem heroju iz Manile“, naveo je predsednik Vučić i dodao:

„Ako se ne varam, bošnjak iz Sijenice Hajrudin Redžović, kada je video šta se dogodilo, rekao je da je spreman da ponudi svoj bubreg. I njemu sam neizmerno zahvalan“.

Vučić se zahvalio celom timu jer je ujedinio Zvezdu i Partizan.

„Nikad nisam video toliko Zvezdinih navijača koji oduševljeno gledaju Aleksu, Bogdana, Vanju… Ili partizanovci Dobrića“.

„Mi čekamo zlato u Parizu, ne srebro nego zlato. Vidim da Lebron Džejms okuplja najjaču ekipu, eto prilike da ih pobedimo. Mi ispunjavamo u hitnim rokovima sve naše obaveze. Hvala svim članovima tima, porodicama, ljudima u savezu, da vam čestitam i da vam se zahvalim i da vam kažem da vas cela Srbija voli. Do zlata u Parizu!“, poručio je Vučić.

Predsednik Vučić je takođe saopštio jednu novost i veliku stvar, a to je da će se nagrada za osvojeno zlato biti 200.000 evra. Ukoliko momci iz Pariza donesu zlato, svako od njih pojedinačno dobiće od države 200.000 evra.

Ranije tokom dana Vlada Srbije je donela odluku da svaki igrač pojedinačno i selektor Svetislav Pešić dobiju nagradu od 25.000 evra.

Posle prijema kod predsednika Vučića košarkaši Srbije idu na čuveni „balkon“ Skupštine grada, gde u 20 sati počinje tradicionalni doček. Košarkaši Srbije poraženi su u finalu Mundobasketa u Manili od selekcije Nemačke rezultatom 83:77.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter