Izvor: Kurir.rs
12.09.2023 u 18:53
0

DOČEK SPORTISTA NA BALKONU, NAJLEPŠA SPORTSKA TRADICIJA U SRBIJI: Evo kada je i kako sve počelo! (VIDEO)

Leta 1995. godine počela je najlepša sportska tradicija.

Tog leta je košarkaška reprezentacija Jugoslavije osvojila zlato u Atini. I to pošto se vratila na velika takmičenja posle četiri godine suspenzije zbog tadašnjih sankcija.

Već na aerodromu je košarkaše dočekalo oko 20.000 ljudi, a na putu ka centru grada na hiljade građana je stajalo pored auto-puta i na nadvožnjacima i pozdravljalo naše junake.

I onako spontano ispred skupštine se skupilo oko 100.000 ljudi.

Menjao se naziv naše države, ali je ta tradicija preživela do današnjih dana. Posle košarkaša i drugi sportisti su doživeli tu čast. Košarkašice, odbojkašice, rukometašice, teniserke, vaterpolisti, teniseri, odbojkaši, sportisti iz brojnih individualnih sportova… ma svi koji su sa velikih takmičenja dolazili sa medaljama, stizali su na balkon.

Sve je počelo od košarkaša i upravo sa njima se to ponovilo više puta. Čak deset. Posle njih su se vaterpolisti najčešće pojavljivali.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter