Izvor: Happy BSC Portal/Telegraf.rs
17.12.2023 u 16:21
0

TRENER CRVENO BELIH DIREKTAN: „Crvena zvezda i Partizan su klubovi na vrhunskom nivou, trebalo bi da budu u Evroligi“

Košarkaši Crvene zvezde su u 14. kolu Evrolige savladali nemačku Albu rezultatom 85:71, te sada u dobrom raspoloženju očekuju duel u ABA ligi sa Studentskim centrom.

Strateg tima sa Malog Kalemegdana, govorio je o planovima kluba za ovu sezonu, ali i o tome da bi Crvena zvezda i Partizan trebalo da dobiju evroligaške licence.

– Crvena zvezda i Partizan su klubovi na vrhunskom nivou. Ali nije samo to razlog. Imaju puno navijača i pune domaću Arenu. U vrhu su Evrolige kada govorimo o toj kategoriji. Kad timovi imaju takvu dinamiku, trebalo bi da budu u Evroligi. Verujem da bi oba kluba trebalo imaju stalne ugovore. Pogotovo s obzirom na to koliko su oba kluba dobro organizovana i činjenicu da se kreću ka najvišem nivou – započeo je Sferopulos.

printscreen/Instagram/KK Crvena Zvezda

Grčki stručnjak je 22. oktobra preuzeo tim Crvene zvezde, pošto je usled loših rezultat raskinuta saradnja sa Duškom Ivanovićem.

– Najvažnija stvar je da pobeđujemo u utakmicama sada kada nismo 100 odsto mogućnosti da bismo mogli da napravimo iskorak kad budemo spremni. Za mene je važno da se vrate naši povređeni momci, Adam Hanga i Branko Lazić. Naravno, ciljevi tima kao što je Crvena zvezda su veliki. Ovo je tim koji želi da se bori za uspeh u svim takmičenjima. To je ono što pokušavamo da uradimo – nastavio je Sferopulos.

Crveno – beli će u naredna dva kola Evrolige za protivnike imati Real iz Madrida i Makabi.

– Znao sam u kakav klub dolazim. Potrebno je da se brzo prilagodite timu, i onda počnete da ga menjate i prilagođavate svojim zamislima. Još smo u tom procesu. Nismo još do kraja kompletirali prelazak iz prethodnog stanja u novo. Ali tim počinje da ugrađuje nove stvari i u napadu i u odbrani i to je najvažnija stvar da poboljšamo našu igru. Smatram da je Zvezda tim koji mi daje priliku da kao trener radim na najvišem nivou. Imaju sjajnu dinamiku i zbog velikog broj navijača. Zajedno sa predsednikom i menadžmentom možemo da napravimo dobre stvari ove i naredne sezone – rekao je Sferopulos.

CRVENO-BELI DOBIJAJU POJAČANJE? Zvezda pregovara sa kanadskim košarkašem Kevinom Pangosom

Za kraj je na pitanje „koga bi želeo da trenira“ dao prilično zanimljiv odgovor. Naime, on se odlučio za Luku Dončića, NBA superstara i košarkaša Dalasa.

– Luka Dončić. Ogroman je talenat – završio je svoje izlaganje bivši trener Olimpijakosa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter