Izvor: Happy BSC Portal
07.12.2023 u 22:32
0

PARTIZAN NAPRAVIO ČUDESAN PREOKRET: Crno beli se vratili sa -15 i u finišu RAZNELI Milano (VIDEO)

Biće ovo pravi sudar trenerskih filozofija.

Košarkaši Partizana savladali su Milano u utakmici 13. kola Evrolige rezultatom 82:69. Gosti su većinom prvih 20 minuta bili u blagom vođstvu.

Partizan je uspeo da povede trojkom Pantera 29:27, ali su ponovo nastupili žuti minuti i gosti su se odvojili na +9. Partizan je uspeo da smanji prednost i na odmor otišao sa -5 39:44.

U trećoj četvrtini Milano je igrao mnogo bolje i došao do čak +15 45:60 A onda neverovatan povratak Partizana i serija 16:2 do kraja ove deonice. U četvrtoj četvrtini postojao je samo jedan tim.

Partizan je prosto razneo goste iz Milana koji su za 10 minuta postigli samo 4 minuta a crno-beli serijom 27:4 potpuno okrenuli maltene izgubljen meč. Do kraja meča pitanje pobednika se više nije postavljalo.

 

PANTER DOBIO PONUDU KOJA SE NE ODBIJA: Partizan menja za reprezentaciju BiH?

Crno-beli večeras u Areni igraju treći uzastopni evroligaški duel pred svojim navijačima i protiv milanske Olimpije imaju priliku da nastave trijumfalni niz.

Partizan – Olimpija Milano

Dvorana: Arena, Beograd, Srbija. Sudije: Radović, Kortes, Majkić.

Partizan: Avramović, Jaramaz, Anđušić, Vukčević, Smailagić, Koprivica, Ponitka, Ledej, Panter, Naneli, Doužer, Kaboklo. Trener: Željko Obradović.

Olimpija Milano: Lo, Šilds, Hol, Tonut, Bortolani, Flakadori, Hajns, Riči, Fojtman, Pojtres, Meli, Kamagate. Trener: Etore Mesina.

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

40. minut – – Promašuje Panter. Gubi loptu ekipa Milana, Anđušić u tranziciji stavlja tačku na utakmicu! Pogađa trojku!

39. minut – 79:69 – Pogađa dva bacanja Lo. Kreće Milano sa presignom preko celog terena. Panter diže šut za tri preko Šildsa i cepa mrežicu! Lo spušta Hajnsu, Tonut, pa promašaj Loa. Hvata to napad i Hajns ide na zakucavanje, ali promašuje. Tom prilikom je fauliran od strane Ledeja. Promašuje prvo bacanje, ali drugi put precizniji. Novi tajmaut, opet Željko traži. Doužer nalaziLedeja samog u desnom korneru i promašuje trojku. Meli rpomašuje zicer ispod koša, hvata skok Anđušić.

38. minut – 76:66 – Propust odbrane, u reketu ostaje Tonut i poentira. Ledej ostaje sam protiv Melija, okreće, ali promašuje. Faul Smailagića pri prodoru Loa, gotova utakmica za centra Partizana. Tajmaut traži Obradović da spreči potencijalni problem.

37. minut – 76:64 – Nakon tajmauta Panter nastavlja fantastično šutem sa poludistance. Lo šutira preko Jaramaza i promašuje. Dobra odbrana Ognjena. Ledej fintira šutem, ulazi u prodor, naskače na poludistanci i na svoj način diže jednom rukom van balansa i pogađa. Jaramaz pravi treću ličnu da spreči mismeč u reketu. Pametna odluka.

36. minut – 72:64 – Ide lopta u aut, ali ostaje u posedu Armanija. Ostalo im je pet sekundi. Fojtman opet sam na tri, ali opet promašuje. Meli ostaje sam na trojci, ali opet promašaj i opet ofanzivni skok. Neverovatno. Meli dolazi opet do šuta, ali opet promašuje, odlična odbrana Partizana! Tajmaut Mesina.

35. minut – 72:64 – Ostaje Fojtman sam na šutu za tri poena, ali promašuje. Naneli promašuje trojku, ali Ledej obezbeđuje novi napad ofanzivnim skokom. Naneli ulazi u prodor i pogađa. Šilds promašuje trojku, ali se lopta vraća Lou.

34. minut – 70:64 – Lo ne pogađa svoj šut i biće napad za Partizan. Ledej napada prodorom Hajnsa i poentira uz kontakt, ali bez faula. Pokušava Hajns preko Smailagića, odlična odbrana ukradena lopta! Naneli nakon pika ostaje sam i cepa mrežicu! Tajmaut Mesina.

33. minut – 65:64 – Pravi faul Flakadori ponovo, opet na Ledeju. Doužer ponovo forsira, ali ovog puta bez dobrog ishoda, a u borbi za skok Kaboklo pravi faul na Šildsu i to je njegov četvrti, potencijalni problem za Partizan. Ulazi Smajli umesto njega. Lo organizuje novi napad, Jaramaz pravi drugu ličnu grešku, takođe druga timska. Ponovo Lo u piku, ostaje protiv Smailagića i sada čudna odluka sudija da sviraju faul centru Partizana iako je bilo produženog kontakta Loa levom rukom pri prodoru. Četvrti faul Smajlija.

32. minut – 65:64 – Hol pravi faul na Kevinu Panteru da prekine kontranapad. Doužer ulazi protiv Flakadorija, uspeva da ga izbaci i poentira u reketu. Meli protiv Ledeja i ppravi kontakt, ali sudije ne sviraju faul u napadu. Loš šut sa pola terena usled isteka napada, dobra odbrana Partizana.

31. minut – 63:64 – Flakadori pogađa prve poene u poslednjoj četvrtini i to za dva. Ali tu je Panter da brzo vrati dvojku. Dobra odbrana Partizana i Flakadori ne pogađa novi šut.

Treća četvrtina:

30. minut – 61:62 – Au kakva serija Partizana! Šilds sada gubi loptu i pritom pravi faul na Panteru. Kapiten kapitenski sa penala! Nestvarna serija crno-belih. Samo poen zaostatka. Dobija Hajns loptu u reketu, udvajaju ga i gubi loptu, odlična odbrana Doužera! Poslednji napad Partizana u trećoj četvrtini. Panter šutira preko hajnsa trojku, ali promašuje. Hol promašuje sa tri četvrtine terena i kraj treće deonice.

29. minut – 59:62 – Greši Fojtman „tačdaun“ dodavanjem i biće lopta za Partizan! Panter nakon pika dodaje Ledeju na trojku, na centru perimetra i pogađa! Samo -5! Šilds navlači odbranu na sebe, Flakadori dobija loptu i promašuje trojku. Doužer ide na prodor nakon ofanzivnog skoka i dva poena!

28. minut – 52:64 – Ne koristi brzo trčanje Naneli, svi se vraćaju, Tonut faulira Zeka Ledeja i šalje ga na slobodna bacanja, ali pre toga će Mesina tražiti tajmaut. Pogađa Ledej oba acanja. Fojtman dobija loptu na niskom postu, ali Smajli pravi faul i izgleda da je tom prilikom doživeo povredu, šepa. Vraća se Kaboklo na teren. Meli pogađa oba slobodna bacanja. Ispada Tonut i to Panter koristi šutem za tri i pogađa! Tonut mora da rešava, ali promašuje, hvata Fojtma skok, Šilds dobija loptu, ali promašuje šut i Tonut pravi faul za bacanja Ledej. Precizan oba puta.

27. minut – 47:60 – Hajns pravi faul pri prodoru Doužera, koji pogađa, ali sudije pokazuju da je faul na zemlji. Željko se ne slaže sa tim, traži čelendž. Deluje da je u pravu. Ostaju pri svojoj odluci, deluje da je ovo greška. Panter iznudio preuzimanje sa Fojtmanom, ali šalje loptu na Ledeja, Milanezi igraju fantastičnu odbranu i sprečavaju šut na vreme. Ističe napad. Šilds šalje neprecizan pas Fojtmanu, koji je pokušao da se pozicionira u reketu. Doužer nakon pika ulazi na poludistancu i pogađa sa leve strane. Meli ostaje sam na šutu ali promašuje.

26. minut – 45:60 – Prvi faul Zeka Ledeja na šutu Flakadorija. Oba bacanja pogađa Italijan. Sada Flakadori pravi faul u pokušaju da izbije loptu iza leđa. Pokušaj Doužera za tri poena, ali promašaj. Šilds izvlači Kabokla na preuzimanje i uspeva da ga navuče na faul. Ide krilni igrač Milana na liniju penala i pogađa oba.

25. minut – 45:56 – Hajs šutira tešku daleku dvojku i pogađa. Atipična situacija. Panter daje loptu Doužeru samom u korner, ali promašaj beka Partizana. Igra pik sa Melijem Šilds, šalje mu pas na pop-aut i Meli pogađa trojku. Sada čudna odluka sudija, faul u napadu Kabokla pri postavljanju bloka Panteru. Obradvoić traži tajmaut.

24. minut – 45:51 – Blokira Smajli Šildsa, ali lopta ostaje Armaniju. Flakadori Diže trojku, promašuje, ali Hol zakucava „putbek“. Panter udvojen, izuzetna odbrana Olimpije Milana i ističe vreme za napad. Naneli pravi na Šildsu faul.

23. minut – 45:49 – Druga lična Šildsa na Smailagiću u reketu, pri pokušaju šuta. Dva bacanja ima centar crno-belih. Pogađa samo jednom za deveti poen. Hol šutira trojku, ali promašuje. Sada u ranom napadu Ledej pokušava da ode na fleš kat, ali Lo pravi nesmotren faul. Ledej na pas Jaramaza jednom rukom nakon prodora pogađa sa poludistance. Jaramaz pravi faul u reketu na Hajnsu, pametan potez.

22. minut – 42:49 – Šildsu ističe vreme za napad, ali loš potez Nanelija, pravi faul na šutu. Šilds ide na slobodna bacanja i pogađa oba puta. Panter nalazi samog Nanelija u levom korneru, međutim krilo Partizana čeka da odbrana dođe pa šutira preko ruke i promašue. Ostaje posed za Partizan. Naneli opet ostaje sam i na pas Jaramaza pogađa sa istog mesta trojku. Korak unazad Loa i pogađa onu njegovu trojku.

21. minut – 39:44 – Šild opet ostaje sam početkom drugog poluvremena, ali promašuje. Jaramaz utrčava u prodor, ulazi u kontakt sa Šildso, ali promašuje. Hajns se diže ispod koša na polaganje, ali brutalna blokada Zeka Ledeja.

Druga četvrtina:

20. minut – 39:44 – Devon Hol pokreće novi napad, napada Jaramaza koji igra fantastičnu odbranu i kradu loptu! Panter ostaje protiv Fojtmana, ulazi u prodor, pokušava pas ka Jaramazu, ali lopta dolazi do Kabokla i brutalno zakucavanje desnom rukom. Tajmaut Mesine.

19. minut – 37:44 – Loš faul Melija na iskakanju posle pika Pantera i Ledeja. Ide kapiten „Parnog valjka“ na liniju bacanja. Pogađa oba bacanja. Laki poeni Tonuta u kontri, prelako primljeni poeni, nepažnja. Sada promašaj crno-belih, ubrzava se igra, faul pravi Kaboklo i šalje Melija na liniju penala. Precizan samo jednom Nikolo Meli. Jaramaz ušao u igru, ostaje bez ideje, spušta loptu Ledeju nekako, koji se diže na šut i faulira ga Lo. Imaće Ledej slobodna bacanja. Precizan oba puta krilni centar Partizana.

18. minut – 33:41 – Ne prašta Ševon Šilds i kažnjava lošu odbranu Partizana trojkom. Promašaj crno-belih u napadu, a onda Smajli pravi faul na Šildsu da spreči otvoren šut u levom korneru. Lo pokreće novi napad.Meli igra protiv Anđušića, koji biva fauliran na šutu i ide na liniju penala. Izlazi Kaboklo za Pantera, Ledej će biti petica. Meli promašuje prvo slobodno bacanje, kao i drugo, ali neko iz Partizana je ušao ranije i biće ponovljeno bacanje, koje pogađa.

17. minut – 33:37 – Doužer igra protiv Tonuta, okreće na šut, ali težak promašaj. Na ofanzivnom skoku je Kaboklo, koga faulira odbrana i šalje na liniju bacanja. Pogađa oba slobodna bacanja. Lo ostaje protiv Smajlija, ali promašuje pokušaj za tri poena. Kaboklo protiv Melija na niskom postu, okreće na šut, ali promašuje.

16. minut – 31:37 – Anđušić šalje pas Smailagiću koji brutalno zakucava u reketu. Danilo sada pravi faul da prekine prodor protivnika i spreči sigurne poene. Treći timski faul. Pojtres pravi loš faul Anđušiću koji prodaje kontakt lakim padom. Sudije će gledati snimak da vide da nije bilo nesportske igre. Gleda se da li je išao lakat u glavu beka Partizana. Deluje da jeste bilo kontakta, ali da nije bilo namere. Sudije ostaju pri odluci da je samo običan faul. Kaboklo se vraća u igru. Dobija Kaboklo loptu, uručuje Ponitki, ali on gubi loptu i Milano će u lakoj kontri doći do poena preko Melija. Novi tajmaut Željka.

15. minut – 29:35 – Ledej ulazi u prodor, reaguje rukom igrač Armanija, ali nema faula, prvo je udario po lopti. Tonut fintom šuta izbacuje Pantera i poentira sa poludistance. Loš pas Pantera za Smailagića, izgubljena lopta. Lo nalazi Šildsa samog sa leve strane, ali krilni igrač Armanija promašuje konačno. Lo pravi faul nad Ledejem i sprečava rani napad crno-belih.

14. minut – 29:33 – Promašaj Ledeja ispod koša. Dobro se pozicionirao Jonahes Fojtman i ostao relativno sam u reketu, poentirao uz faul. Imaće dodatno slobodno bacanje, koje pogađa. Naneli igra u mismeču protiv Fojtmana, diže trojku, ali promašuje. U borbi za skok fauliran igrač Partizana.

13. minut – 29:30 – Smailagić zakucava! Doužeru ide nova asistencija. Meli igra leđima ka Doužeru i dobra odbrana beka Partizana. Panter diže trojku za delirijum u Areni!!! Prednost za Partizan. Tajmaut Mesina. Šilds orhanizuje, Tonut ulazi na prodor, otvara se Šilds i pogađa trojku, čovek ne promašuje.

12. minut – 24:27 – Fojtman ponovo igra leđima, vidi Flakadorija samog na trojci, šalje pas, ali promašaj. Defanzivni skok Smailagića. Panter pogađa dvojku na drugoj strani! Flakadori utrčava ka košu i faul pravi Doužer ispod koša. Dizđer ide na uručenje Smailagiću i faulira ga odbrana.

11. minut – 22:25 – Igra leđima Fojtman, ali promašuje koš, skok Doužera. Panter organizuje napad, a u reketu Hol pravi faul i prekida napad. Lopta ide sa strane. Igra u mismeču sa Holom Smailagić, uspeva da ga ugura i poentira za dva.

Prva četvrtina:

10. minut – 20:25 – Dobar potez Doužera u napadu i dva poena, nakon toga i odlična reakcija u odbrani i blokada. Lopta ipak ostaje u rukama Milana. Devon Hol ušao u pik sa Hajnsom i prevelika agresivnost Nanelija, koji tako faulira beka Milana. Tonut iz pika ostaje sam na poludistanci i pogađa za dva poena. Naneli ulazi u prodor, okreće sa poludistance uzima šut, ali promašuje. Posed ostaje za Partizan, samo 1,7 sekundi do kraja četvrtine. Dobija loptu upravo Naneli sa čeone linije i završava uz zvuk sirene!

9. minut – 16:23 – Fojtman krade novu loptu, Šilds igra pik sa Fojtmanom i faulira Šildsa za loptu sa strane. Na utakmici je Igor Duljaj. Prekombinovali su igrači Armanija, Lo gubi loptu. Željko Obradović traži tajmaut, nezadovoljan igrom svog tima. Umalo presečena lopta Fojtmana, srećom gazi liniju.

8. minut – Posle neiskorišćenog napada Partizana, Šilds postiže trojku iz ekstra napada gostiju – 18:13. Kaboklo i Hajns su „razmenili“ zakucavanja. Kaboklo je polovično precizan sa linije penala.

7. minut – Šilbs pogađa za tri, goste služi šut, a onda Kaboklo zakucava 15:18

6. minutKaboklo je ubacio svoju drugu trojku za 8:8, ali je Lo uzvratio istom merom preko ruke. Meli je kaznio promašaj Ledeja iz prodora, ali je i Ponitka poentirao. Kamagate je napravio faul u napadu, ali je Avramović promašio trojku. Ponitka je sjajno ukrao loptu, ali je Avramović doživeo povredu noge i morao je odmah na klupu. 

4. minut – Seriju gostiju 6:0 poenima iz reketa prekida Smailagić – 8:5, 3. minut. Kaboklo ubacuje još jednu trojku za izjednačenje, ali gosti ponovo vraćaju trojku na trojku. Posle koša Loa, Meli lako poentira za 13:8. Na isteku 4. minuta Ponjitka poentira iz prodora.

3. minut – Sjajna finta i poeni Smajlagića 5:8. Lo je otvorio utakmicu lakom dvojkom, ali je Kaboklo uzvratio trojkom. Šilds je takođe pogodio za tri, Ledej je promašio otvorenu dvojku, a Lo je to kaznio trojkom. Smailagić je izbacio čuvara fintama šuta i lagano položio, a Šilds je promašio ceo koš sa trojke. 

2. minut – Izgubljenom loptom crno-belih i poenima Loa sa poludistance otvoren je meč. Trojkom Kabokla Partizan dolazi do prve prednosti, ali već u narednom napadu Šilds vraća trojku – 5:3. Ledej promašuje otvoren šut za dva, posle čega Hol ubacuje trojku – 8:3.

1. minut – Maodo Lo postiže prve poene na meču,vraća Kaboklo trojkom 3:2

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter