Izvor: Sportal.rs
22.06.2023 u 21:55
1

PARTIZAN POSLE 10 GODINA NA TRONU! Obradović doneo trofej ABA lige, Zvezda pala u paklu Arene za kraj niza

Čekaj me, ja sigurno neću doći. To više ne para uši navijača Partizana, više nema "kletve" koja je trajala 10 godina, sada se Parni valjak vratio na tron. Na mesto koje mu zbog istorije pripada, ali košarkaši koji su deceniju igrali u crno-belom dresu nisu mogli da osete slast pobede. Gledali su u leđa najvećem rivalu, a onda su ih pobedili. I nisu dozvolili Real 2.0. Dozvolili su samo da na kraju skaču kao deca od sreće jer su uspeli. Konačno su uspeli.

Košarkaši Partizana novi su osvajači ABA lige! Crno-beli su u „majstorici“ finalne serije slavili protiv Crvene zvezde – 96:85.

Najefikasniji kod pobedničkog sastava bio je Kevin Panter sa 32 poena, a pratili su ga Zek Ledej sa 15, Džejms Naneli sa 12 i Matijas Lesor sa deset poena.

Sa druge strane, glavnu reč kod crveno-belih vodio je Ognjen Dobrić sa 18 poena, a podršku je imao u Benu Bentilu sa 15, Nemanji Nedoviću sa 12 i Fakundu Kampacu sa deset poena.

Tenzija u Areni bila je prevelika.Ulozi su bili na stolu, jedna utakmica odlučivala je o onome za šta su se i jedni i drugi borili cele sezone. Sve je bilo spremno da počne spektakl.

Crno-beli su za sobom imali preko 22 hiljade duša, koja su bile spremne da daju sve za trijumf, a onaj ko je od starta želeo da im do znanja stavi da će tako i biti bio je Kevin Panter! Kapiten Partizana je sa šest vezanih poena na startu otvorio kvalitetno šutersko raspoloženje Partizana, koje je kasnije i krunisano odličnim izdanjima Džejmsa Nanelija i Zeka Ledeja.

Delovalo je da „parni valjak“, za razliku od nekih prethodnih utakmica, ima ideju šta i kako napada kod rivala, a fenomenalno popunjen roster i širina u istom bio je faktor koji je išao na stranu Obradovićevog tima. Sa druge strane, Zvezda se prilično mučila u napadu, te je na momente dobijala sporadične doprinose od nominalnih lidera ekipe. Sve je to rezultiralo da domaći dođu do ranog vođstva.

Nakon što je Džejms Naneli zazidao i pogodio pod košem preko Nemanje Nedovića Duško Ivanović morao je da zatraži prvi minut odmora na meču, a reakcija se videla vrlo brzo, u liku i delu Ognjena Dobrića! Pouzdan je Zvezdin bek što se tiče ovakvih utakmica, uspeo je da na svojim leđima razliku skrati za pola, ali je delovalo da su crno-beli već uveliko ušli u šuterski ritam, što ih je vratilo na osetniji plus.

Finiš četvrtine prošao je u potpunosti u znaku Partizana, koji je pogocima Zeka Ledeja i Uroša Trifunovića uspeo da nakon deset minuta košarke na prvu mini pauzu ode sa dvocifrenom prednošču. Plesala je u napadu ekipa Željka Obradovića, što je, na kraju krajeva, pokazivao i rezultat – 30:18.

U maniru većeg dela prve situacija je krenula da se razvija i u drugoj četvrtini, pošto je Ledej novom trojkom uspeo da odvede svoj tim na još veći plus, koji je nakon zakucavanja Alena Smailagića, ali i još jedne trojke američkog krilnog centra, već glasio ogromnih 17 poena. Ekipa Duška Ivanovića delovala je nokautirano, samo jednu ekipu smo gledali na terenu u prvom poluvremenu.

Sve ono što je povremeno uspevala da odradi dobro na defanzivnom planu, četa sa Malog Kalemegdana upropaštavala je lošim rešenjima na drugoj strani terena, tako je nakon trojke Dobrića sa druge strane brzopoteznim poenima pod faulom odgovorio Dante Egzum. Sve je delovalo kao da ovaj meč već na startu ide na vodenicu „parnog valjka“.

Nakon trojke Kevina Pantera za plus 18 Duško Ivanović bio je prinuđen da ponovo zatraži minut odmora – ova utakmica je pretila da već u prvom poluvremenu definitivno izmakne njegovoj ekipi. Razigran je bio kapiten Partizana, koji je uspeo da kasnije i ugasi „mini požar“ u svom timu nakon nove kvalitetne serije Ognjena Dobrića, koji je delovao kao prvo (ali i jedino) lice crveno-belih u prvih 20 minuta košarke.

Ponovo je finiš četvrtine bio period koji je pripao Partizanu, koji je ušao u novi nalet i tako uspeo da neutrališe neka dobra ofanzivna rešenja gostiju sa Malog Kalemegdana, te je Naneli sa par dobrih poteza uspeo da dovede svoj tim na plus 20 nakon isto toliko minuta košarke. Arena je eksplodirala – 54:34.

Započeo je identično Partizan i drugo poluvreme, gde je Kevin Panter novim poenima uspeo da dodatno poveća razliku na konto domaćih, ali je prvom mini serijom u režiji Nedovića i Bentila Crvena zvezda najavila da bismo u nastavku mogli da gledamo nešto zanimljiviji duel! Razlika je još uvek bila ogromna, a crno-beli su preko Pantera i Nanelija uspeli da razbiju seriju i vrate ogromnih 18 poena viška na svoj konto.

Ipak, ekipa Duška Ivanovića jednostavno nije imala šta da izgubi, a posebno raspoložen u trećoj deonici bio je Ben Bentil, koji je bio generator serije pomoću koje je četa sa Malog Kalemegdana uspela da dođe na minus od 11 poena! Fenomenalno je igrao u tom trenutku krilni centar rodom iz Gane, koji je uspeo da pogodi nekoliko teških šuteva i tako održi svoj tim u utakmici.

Konstantno je kod domaće ekipe dozu sigurnosti uspevao da ulije Kevin Panter, a nakon trojke Zeka Ledeja i povratka Partizana na plus 15 činilo da se je sastav Željka Obradovića uspeo da razbije nalet, a nisu bili svesni da će nakon toga krenuti još jedan! Ponovo su inicijatori bili centri, pored Bentila uključio se i raspoloženi Hasan Martin, te je prednost bila jednocifrena!

Panter je u finišu uspeo istu da vrati na deset poena, ali je Fakundo Kampaco neverovatnom trojkom u poslednjim sekundama uspeo da Crvenu zvezdu pred četvrtinu odluke dovede do minusa od „samo“ sedam poena. Ponovo smo imali dramu – 75:68.

Svima u dvorani bilo je jasno da su se gosti vratili, a reketi su bili ti koji su na početku četvrte četvrtine određivali mnogo toga! Sa jedne strane su poentirali Smailagić i Panter, dok je odgovor stizao preko Petruševa. Usledilo je nekoliko „sušnih“ poseda sa obe strane, gde je kazna za sve Partizanove promašaje stigla u trojci Luke Vildose, na koju se kasnije nadovezao i Nemanja Nedović poenima pod faulom! Imali smo dramu, razlika je bila svega četiri poena u korist domaćih.

Ipak, kao i mnogo puta ove sezone, u redovima Partizana u najbitnijim momentima pojavilo se jedno provereno ime – Dante Egzum! Četiri izuzetno bitna poena vezao je plejmejker rodom iz Australije, koji je na taj način vratio plus od devet poena svom timu na nešto više od tri i po minuta do kraja utakmice!

Kada su se poenima na to nadovezali dodatno i Kevin Panter i Matijas Lesor, postalo je jasno, 12 poena razlike bila je prevelika razlika kako bi je crveno-beli sustigli u dva i po minuta do kraja meča! Reakcija ekipa Željka Obradovića rešila je sve, rešila je sezonu, rešila je pitanje prvaka regionalnog šampionata!

85:76 – DANTEEE EGZUUUMMM! Kakvo zakucavanje Partizanovog plejmejkera, plus devet za domaće na tri i po minuta do kraja!

83:76 – Dante Egzum odbija nalet gostiju, Partizan je ponovo na plus sedam. Pojavio se Australijanac još jednom kao faktor za crno-bele ove sezone.

79:75 – NEEEMANJA NEEEDOVIĆ! Do kraja je prošao reprezentativac Srbije i pogodio pod faulom Lesora! Šest minuta do kraja, imamo živu utakmicu u Areni!

79:73 – Predugo se nudio Partizan, trojka Vildose! Crno-beli su na samo plus šest!

79:70 – Reketi dominiraju na obe strane na početku četvrte četvrtine! Smailagić i Panter poentirali su za domaće, dok je nakon ofanzivnog skoka za Zvezdu pogodio Petrušev.

67:52 – ZEK LEDEJ! Trojka krilnog centra Partizana za plus 15!

64:50 – Panter vraća Partizan na plus 14, tri vezana poena za kapitena crno-belih.

61:50 – TROJKA BENTILA! Imamo li neizvesnost u najavi?

61:47 – Ne da se Zvezda, u serijama se igra na početku drugog poluvremena! Bolji početak crveno-belih, koji preko Bentila ponovo dolaze na minus 14.

61:43 – Serijom 4:0 prekida Partizan seriju Zvezde! Poeni Pantera i Nanelija sa poludistance.

57:41 – Mini serija Zvezda! Trojka Nedovića i poeni Bentila u reketu!

Rezultat na poluvremenu petog meča finala plej-ofa @ABA_League #KKPartizan 5️⃣4️⃣ – 3️⃣4️⃣ @kkcrvenazvezda #ABALiga pic.twitter.com/0s7BNc41Gh

— KK Partizan Mozzart Bet (@PartizanBC) June 22, 2023

54:34 – Sa plus 20 Partizan ide na poluvreme!

52:34 – Prodisala je i Zvezda u napadu, ali je Partizan ponovo u naletu! Trojka Kampaca vratila je goste na minus 18.

46:29 – Ognjen Dobrić je jedini igrač u ritmu kod gostiju. Trojkom odgovara Zvezdin bek na poene Lesora sa linije penala.

44:26 – Pogađa Panter, tajm-aut zove Ivanović! Zvezda je u potpunosti demotivisana u uvodnih 15 minuta, Partizan je na plus 18!

42:26 – Sve ono što uspe da uradi defanzivno, Zvezda prospe ofanzivno. Trojka Dobrića, dok sa druge strane pod faulom pogađa Egzum.

40:23 – Apsolutno kontrolišu crno-beli ovaj meč za sada! Zakucava Smailagić, plus 17 na konto domaćih.

36:22 – Partizan ponovo za tri, Zvezda ponovo zakucava! Ledej je ponovo bio precizan, dok sa druge strane lako poentira Mitrović.

33:20 – Trojkom je drugu deonicu otvorio Zek Ledej, dok sa druge strane nakon maestralnog dodavanja Kampaca zakucava Petrušev!

Kraj 1/4 🏀

KK Partizan 30
KK Crvena zvezda Meridianbet 18

📊 @OgnjenDobric 5 poena #kkcz #TogetherWeCan #WeAreTheTeam pic.twitter.com/tbAZxxHcg0

— KK Crvena zvezda Meridianbet (@kkcrvenazvezda) June 22, 2023


30:18 – Ide i trojka Ledeja! Prva dvocifrena prednost na ovom meču!

27:18 – Kakva šuterska rapsodija Partizana! Pogađa za tri poena i Trifunović nakon pogotka Kampaca u reketu.

24:16 – NANELI DRŽI PARTIZAN! Još jedna trojka prekaljenog Amerikanca!

18:14 – Zvezda se šuterski vraća u ovaj meč! Trojka Dobrića, crveno-beli su na minus četiri!

16:9 – Prvi tajm-aut na ovom meču! Zazidao je Naneli Nedovića pod koš i lako poentirao, Partizan ima plus od sedam poena.

14:9 – Ponovo, samo ovoga puta – trojka na trojku! Naneli se upisao sa distance kod Partizana, ali je samo nekoliko sekundi kasnije sa druge strane pogodio i Nedović.

11:6 – Koš za koš u ovim trenucima. Atraktivno je Smailagić zakucao i tako podigao atmosferu, dok sa druge strane Madara lako prolazi Kampaco.

9:4 – Fenomenalno šuterski raspoložen Partizan na startu meča, Madar još jednom trojkom raspaljuje Arenu! Sa druge strane, sa linije penala na to odgovara Petrušev.

6:2 – Tri slobodna bacanja pogodio je Kevin Panter, dok sa druge strane prve poene iz reketa upisuje Luka Mitrović.

3:0 – Kevin Panter trojkom otvara ovaj derbi!

Startne petorke:

Partizan: Madar, Panter, Naneli, Ledej, Smailagić;

Zvezda: Vildosa, Nedović, Lazić, Petrušev, Mitrović.

19:15 – Kao i u prva dva derbija, na meti navijača Partizana posebno je bio Filip Petrušev.

📷 The teams are in the building for Game 5! @PartizanBC | @kkcrvenazvezda #ABAPlayoffs pic.twitter.com/b6eYU9qMrn

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) June 22, 2023

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PARTIZAN POSLE 10 GODINA NA TRONU! Obradović doneo trofej ABA lige, Zvezda pala u paklu Arene za kraj niza”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter