Izvor: Alo.rs
24.08.2023 u 07:43
0

MUNDOBASKET BEZ NJIH NEĆE BITI ISTI: Evo koje zvezde propuštaju najveću svetsku košarkašku smotru

Spisak je dugačak, a mi smo izdvojili najveća imena.

Na Mundobasketu neće nastupiti veliki broj igrača, što zbog povrede, što zbog nekih drugih razloga.

Veliki broj zvezda ovog leta neće nositi nacionalni dres, a mi smo izdvojili neke od njih.

Nikola Jokić – Srbija

Srpski centar će ovaj Mundobasket propustiti zbog umora i želje za odmorom.

Jokić je imao veoma napornu i turbulentnu sezonu. Osvojio NBA titulu, a bio je i najkorisniji igrač finalne serije protiv Majamija.

Srbija će igrati u grupi sa Portorikom, Kinom i Južnim Sudanom.

Janis Adetokumbo – Grčka

Zvezda Grčke reprezentacije, Adetokumbo neće nastupiti na Mundobasketu zbog povrede uoči početka priprema.

On se podvrgnuo manjem hirurškom zahvatu zbog problema sa povredom kolena

– Svi znaju za moju strast i ljubav prema državnom timu i to se nikad neće promeniti. Od kada se završila moja NBA sezona pokušavao sam da svoje telo teram do limita koji su potrebni da mogu da pomognem Grčkoj da ispuni svoje ciljeve. Ipak, i pored meseci rada i nekoliko sastanaka sa medicinskim timom, jasno je da nisam na nivou koji je potreban da bih se takmičio na Svetskom prvenstvu. To nije bio izbor, nego jedina opcija kako bih se vratio na stari nivo – napisao je Janis Adetokunbo u svom saopštenju.

Grčka će u grupi na Svetskom prvenstvu igrati sa Amerikom, Jordanom i Novim Zelandom.

Džamal Marej – Kanada

Zvezda reprezentacije Kanade propustiće predstojeći Mundobasket zbog povrede kolena.

On se posle duge i naporne sezone u NBA ligi u kojoj je sa našim reprezentativcem Nikolom Jokićem osvojio prsten priključio reprezentaciji Kanade, ali ipak nije bio spreman da učestvuje na najvećoj svetskoj smotri. On se u konsultacijama sa medicinskim timom dogovorio da propusti Mundobasket.

Kanada će u Grupi H igrati sa Francuskom, Letonijom i Libanom.

Riki Rubio – Španija

Zvezda špankse reprezentacije neće igrati na Svetskom prvenstvu, a kao razlog izostanka naveden je problem sa mentalnim zdravljem.

– Odlučio sam da prekinem profesionalnu aktivnost kako bih se brinuo o svom mentalnom zdravlju. Želim da se zahvalim za svu podršku koju sam dobio. Danas porodica ima smisla više nego ikada. Hvala. Zamolio bih da poštujete moju privatnost kako bih se suočio sa ovim momentima i mogao da dam više informacija kada za to dođe vreme – naveo je Rubio u saopštenju pred Svetsko prvenstvo.

Podsetimo, Riki Rubio je bio MVP na prethodnom Svetskom prvenstvu, a vratio se u reprezentaciju nakon dve sezone nakon što se oporavio od teške povrede kolena.

Ekipa Serđa Skariole će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi G sa Brazilom, Iranom i Obalom Slonovače.

Kristaps Porzingis – Letonija

Letonski košarkaš Kristaps Porzingis neće nastupiti na Mundobasketu zbog povrede stopala.

– Teško mi je, osećam veliku odgovornost prema sebi i navijačima letonske reprezentacije, ali doneta je odluka da ne igram na Svetskom prvenstvu. Povreda stopala me i dalje sprečava da budem na terenu u punoj snazi, iako sam se oporavljao više nedelja. Ovu odluku su zajednički doneli medicinski i stručni štabovi reprezentacije Letonije i Bostona. Dobio sam savet da nastavim sa procesom oporavka. Ovu odluku nije bilo lako doneti, ali obećavam da ću da podržim reprezentaciju koliko god mogu – napisao je Porzingis.

Ovo će biti prvo učešće Letonaca na Svetskim prvenstvima, a igraće u Grupi H zajedno sa Francuskom, Kanadom i Libanom.

Neki od istaknutijih igrača koji će propustiti najveću svetsku košarkašku smotru su naš reprezentativac Vasilije Micić, Domantas Sabonis, Japanac Rui Hačimura, Slovenac Goran Dragić, Australijanac Džok Lendejl…

Podsetimo, mnogi košarkaši selekcije Amerike su otkazali učešće na Mundobasketu, a na spisku „Amera“ se nalaze:

Paolo Bankero, Mikel Bridžis, Džejlen Branson, Entoni Edvards, Tajris Haliburton, Džoš Hart, Brendon Ingram, Džeren Džekson Junior, Ostin Rivs, Kem Džonson, Bobi Portis i Voker Kesler.

Svetsko prvenstvo u košarci održava se u Indoneziji, Japanu i Filipinima od 25. avgusta do 10. septembra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter