Izvor: Happybsc
02.09.2023 u 07:51
0

NESTVARNI NOVAK: Pobeda posle preokreta u EPSKOM MEČU, kao FENIKS se izdigao u trećem setu Đoković-Đere(3-2)

nakon 3 sata i 42 minuta u epskom meču srpskih tenisera , Mogli smo da uživamo u atomskom tenisu dvojice srpskih tenisera. Ne postoji bolja reč da se opiše ono što smo gledali u Njujorku nego epski spektakl. Ukoliko je neko odlučio da propusti jednu noć spavanja, neće za tim požaliti nikada u životu.

Srpski derbi usred Njujorka obećavao je sam po sebi novu stranicu istorije tenisa na Balkanu, ali su se Novak Đoković i Laslo Đere (4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3) pobrinuli da vidimo epski spektakl. Đoković je po drugi put u karijeri uspeo da preokrene na betonu od 0-2 u setovima i tako posle 12 godina uradi ono što je uradio u polufinalu US Opena protiv Rodžera Federera 2011. godine.

U prva dva seta je Đere bio apsolutno dominantna snaga, pogađao je više vinera od Đokovića koji je uz to pravio greške koje inače ne pravi. Upravo zbog toga je i gledao ka sopstvenom boksu, vikao je „Reci nešto“, tražio je savet, a Karlos Gomez-Erera ga je uveravao da ostane veran taktici. Momak iz Sente je pokazao da igra svoj najbolji tenis od početka karijere.

Kraj:Đoković kao FENIKS savlado Lasla Đerea – ĐERE-ĐOKOVIĆ (6:4,6:4,1:6,1:6,3:6)

Ipak, Novak je bio u zaostatku dva seta, pravio je neracionalne odluke, a onda odlučio da ode u toalet. Otišao je na pauzu, presvukao se, a onda je usledio neverovatan ples na terenu, odigrao je NOle školski u kasnijem nastavku meča. Neki Novi Novak je bio na terenu Laslo više ništa nije mogao, iako su sve vreme na terenu imali neverovatnu razmenu udaraca i dugačke relije. Izmedju poena uvek je bila rezultataks klacakalica, koja je u ovom delu meča pripadala Novaku Đokoviću. U sledeća dva seta je Đere osvojio samo po jedan gem, a Đoković je igrao kao u transu.

Kakav je meč to bio najbolji svedoči što su odigrali jedan od najdužih razmena turnira (32 udarca), to što je Laslo Đere odigrao bez ikakve dileme poen turnira (za mnoge uopšte nemoguć da se izvede bez gledanja i u toku proklizavanja) i to što je momak iz Sente uspeo da pogodi još nekoliko neverovatnih stvari,

Ipak, Novak je pokazao da ima titanijumske, a ne čelične živce. I kao da nema 36 godina  Ništa nije uspelo da ga izbaci iz takta, pa čak ni kada mu nije išlo dobro je znao šta bi trebalo da uradi. Sada ga u osmini finala US Opena čeka Borna Gojo koji je sa 6:3, 6:4, 6:2 srušio Jiržija Veselog.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter