Izvor: BSCHAPPY
10.03.2024 u 02:47
0

POVRATAK KRALJA: Nakon pet godina Novak startovao pobedom u pustinji Kalifornije

Novak Đoković je nakon pet godina pauze na turniru u Indijan Velsu svaladao Australijanca Aleksandra Vukića u drugom kolu turnira rezultatom 2:1 , 6;3, 7:5, 6;3 u setovima. Srpski teniser je meč počeo odlično da bi potom , Australijanac srpskog porekla upseo da se opusti vrati u meč pokazavši zavidan teniski talenat. Inače ovo je Novakova 400 pobeda na turnirima Masters serije.

Srbin je tako posle pet godina, upisao prvi trijumf u pustinji Kalifornije, jer zbog raznih razloga dugo nije igrao na „petom gren slemu“ kako popularno zovu turnir u Indijan Velsu.

Prvi set Novak je rutinski dobio. Odmah je u prvom gemu stigao do brejka, još jednom oduzeo servis rivalu u sedmom gemu i rešio ovaj deo igre u svoju korist. Jedini problem je imao u četvrtom gemu kada je spasio brejk loptu.

Mnogo veća borba je viđena u drugom setu. Vukić je sjajno počeo. Pravo niotkuda je napravio brejk u drugom gemu, a onda i spasio tri vezane brejk lopte za vođstvo od 3:0.

Međutim, nije to izbacilo Đokovića iz takta. Sa nulom je dobio četvrti gem, a onda i vratio meč u egal kada je rivalu oduzeo servis iako je Vukić imao 40:15. Novak je lako dobio i naredni gem na svoj početni udarac i poravnao na 3:3.

Usledilo je pet gemova u kojima su oba igrača čuvala prednost servisa, a onda šok. Na 6:5 za Vukića, Australijanac je posle dve greške iz forhenda došao do dve brejk i set lopte. Na prvu je pogrešio, ali je zato na drugu pogodio strašan ritern i rešio ovaj deo igre u svoju korist sa 7:5.

U trećem setu Novak je propustio dve brejk lopte u trećem gemu, ali je konačno slomio rivala u petom. Tada je u dva navrata sjajno pročitao namere Vukića, stigao do dve šanse da oduzme servis protivniku. Prvu je iskoristio, poveo 3:2 i posle toga rutinski priveo posao kraju.

TOK MEČA


 

N. Đoković- A. Vukić 6:2,5:7,5:3

6:3 – KRAAAAAJ! Đoković slomio Vukića

Novak je magičnom igrom u poslednjem gemu meča uspeo da slomi Aleksandra Vukića

02:29

5:3- Vukić servira za ostanak u meču

Dobro je riternirao Vukić i osvojio je prvi poen na Novakov servis, ali je naš teniser odmah uzvratio, a potom i vinerom došao do prednosti od 30:15  i dobrim servisom do dve gem lopte. Usledio je i odličan volej i osvajanje gema.

02:22

4:3 Ne predaje se Vukić

Imao je i u ovom gemu šansi Đoković bio je na lopti da napravi još jedan brejka ali mu ne polazi za ruukom, drži Vukić priključak. Đoković je osigurao brejk i osvojio šesti gem za 4:2, a Vukić u sedmom prekida seriju srpskog asa i smanjuje na 4:3.

02:21

4:2 – Ajmo, Novak potvrdio brejk

Ne ide Đokoviću i dalje servis. Ovoga put aje na 30:15 napravio duplu servis grešku za izjednačenje i dramu u gemu, a nije pogodio ni prvi servis u sledećem poenu. Pogrešio je ipak Vukić, apotom još jedom i Đoković je potvrdio brejk.

02:16

3:2 I evo ga, ubacio je Novak u brzinu pravi brejk u trećem setu

Novak je dobio gem na svoj servis za 2:2, a onda bukvalno ukrao gem Vukiću za 3:2 i brejk prednosti. U dva navrata je sjajno pročitao šta će odigrati Australijanac, došao je do dve brejk lopte, prvu je realizovao i poveo u odlučujućem setu

 

02:13

2:2 Ne sluša Novaka servis

Iako Novaku ne ide najbolje prvi servis, uspeva da se izvuče iz neprijatne situacije, i osvaja svoj servis gem.

 

02:06

1:2 Ništa od brejka

Imao je novak nekoliko šanski za brejk, ali lavovski se bori Aleksndar Vukić ponesen osvajanjem drugog seta protiv Novaka Đokovića. Propušta srpski teniser i ovu priliku i Vukić asem vodi sa 2:1 u odlučujućem setu.

02:00

1:1 Konačno Novak dolazi do lakog poena

Odservirao je jedan lak i siguran gem Đoković što mu je trebalo u trneucima kada je protivnik bio razigran.

01:57

0:1- Nastavlja Vukić u istom ritmu

Vukić je na krilima osvojenog seta nastavio da briljira i da vinerima dolazi do poena i prednosti 30:0. Osvojio je tada Novak tada poen,a potom nije imao ni sreće i mesto 30:30, rezultat na semaforu je glasio 40:15 za Vukića. Uspeo je da osvoji Đoković naeredni poen,a li to je bilo sve, jer je Vukić osvojio prvi gem.

 

01:56

Treći set

01:52

5:7 – Šokantan gem i gubitak seta, Đoković u velikom problemu

Loše je otvorio važan gem Đoković jer je poslao laku lopticu u aut posle servisa. Usledila je i sjajna defanziva Vukiča koji je posle neverovatne razmene došao do 0:30. Tada je Novak pogodio as i malo olakšao situaciju. Ipak, napravio je grešku i dozvolio rivalu dve brejk lopte, a bio je i vidno nervozan. Promašio je zatimi prvi servis,a li je pogodio dobar drugi i dočekao grešku Vukića čime je spasao prvu set loptu. Ipak, Vukić jeodigrao maestralan ritern posle sjajnog servisa i dolatzi do drugog seta.

01:44

5:6 Đoković mora da servira za taj brejk

Odlično je Vukić sa dva poena otvorio ovaj gem,a onda ga je Novak riternom naterao na grešku. Imao je potom priliku i u narednom poenu, ali je ipak pogrešio iz bekhenda,a Vukić je zatim i dobrim servisom naterao Novaka da mora da sevira za opstanak i borbu za taj brejk.

01:40

5:5 Novak sa nulom do izjednačenja

Đoković lako dobija deseti gem i poravnava na 5:5.

01:30

4:5 – Vukić u blagoj prednosti

Bio je jako blizu Vukić da brani još jednu brejk loptu, ali izvukao se zhvaljući Novaku koji je u jednom trenutku ostao bez daha. I vodi sa 5:4

01:35

4:4 – Strašan gem Novaka

Nije bilo puno toga za priču. Đoković je dominantnim servisima lako osvojio još jedan gem.

01:29

3:4 Vukić sada bez straha

Osvaja Australijanac svoj servis gem u kome smo videli par lepih razmena udaraca. Igra se jedan sat i osam minuta. Novak aplaudirao rivalu na potezu,Posle sjajne razmene je Vukić napravio izvanredan viner i osvojio gem.

Napominjemo Novak je u prvom kolu bio slobodan, a na ovom turniru nije igrao od 2019 i iskoristio je to vreme da se odlično zabavi

01:25

3:3 – Lagano i bez muke

Uz peti AS, ali i sa jednom duplom greškom, jer forsira svoj drugi servis, srpski teniser dolazi do izjednačenja u drugom setu.

01:21

2:3 -Evo ga brejk za Đokovića

Pametnom igrom kako samo on ume Novak uspeva da vrati brejki potpuno se vrati u set,  u sledećem gemu servira za izjedančenje.

Krenuo je Vukić as udarcem, a zatim je Novak uzeo naredni poen. Ipak, usledila su nova dva laka poena za Austrlaijanca. Đoković je uspeo da iznudi grešku nakon riterna. To je Đoković iskoristio i došao do izjednačenja, apotom i do brejk lopte sjajnim lobom. Nakon toga je odigrao i perfektan volej i došao do brejka

01:17

1:3 Konačno prvi poen za Đokovića u drugom setu

Uspeo je Đoković da konačno uzme gem u drugom setu i to bez veće drame, pa sada može ponovo da izvrši pritisak.

01:12

 0:3Smeč koštao Đokovića

Nije Đoković klonuo i odmah je krenuo da uzvrati udarac. Serijom dobrih udaraca lako je došao do 0:40. Tada je pokušao da smečom reši poen, ali je promašio nakon njegovog komičnog pokušaja kojem se i sam smejao. Vukić je potom servisom spasao i drugu brejk priliku, a zatim i treću. Vukić je servis vinerom došao i do prednosti. Potom je usledila i greška Đokovića i sada je problem sve veći.

01:05

0:2 Vukić pravi brejk na Novakov servis

Novak poprilično forsira drugi servis, zatim i pravi veliki broj grešaka, opustio se i Vukić i počeo da igra. Imao je Australijanac  sve brej šanse koje je Đoković uspeo da spase, ali Novak ponovo greši daje mogućnost da Vukić podigne samopuzdanje i gubi svoj servis gem.

 

01:02

0:1 – Vukić se izvukao i prvi put poveo protiv Novaka

Krenuo je furiozno Vukić i poveo sa 40;0, ali je posle toga Novak osvojio poen, a zatim je napravio i duplu servis grešku. Uspeo je da pronađe dobar servis i prvi put povede.

DRUGI SET

00:58

6:2- Tako je prvi set  u džepu

Posle mesec ipo dana pauze i posle pet godina ne igranja no ovom turniru Novak, mirnom fantastičnom igrom, ali pre svega masetralnim sevisima osvaja prvi set protiv Aleksnadra Vukića.

00:53

5:2- Novak nezaustavljivo ka prvom setu, evo još jednog brejka

Igra se nešto više od trideset minuta, Vukić koji je od starta odlično servira počinje da greši i Novak pravi i drugi brejk i lagano privodi prvi set kraju.

Dobro je počeo Đoković i osvojio prvi poen, ali je Australijanac sjajno odserivrao i došao do zicera za 15:15. Potom je lako osovjio i naredni poen. Ipak, Novak je napao sledeću lopticu i došao do izjednačenja, a potom i do brejk lopte. Namirisao je krv Đoković i strpljivo odigrao sledeću razmenu i sačekao grešku rivala za novi brejk i prednost od 5:2.

00:50

4:2- Doković ekspres

00:46

3:2 Furiozan gem Vukića, sve teži posao za Novaka

Odservirao je dva asa Vukić, a potom i vinerom ekspresno došao do gema. Sve teži zadatak za Novaka.

00: 40

3:1- Novak je grešio pa ubrzao i dobio svoj servis gem 

 

Pravio je Novak greške, tako netipične za njega, u jednom trenutku Vukić je imao i brejk loptu na Novakov servis. Do brejk lopte Vukić dolazi preleipm forhendom, Novak šalje lpotu u aut , ipak Novak rešio stvar u svoju korist. Ubrzava i dobija svoj servis gem

 

00:33

2:1- Odbranio se Vukić

Imao je Novak brejk šanse i u ovom servis gemu ali polako se opušta Australijanac crnogorskog porekla i Aleksandar Vukić ima razloga da se malo smiri i smanji ovaj rezultat na 2:1. Videli smo sada više razmena u poenima u ovom gemu. Đoković i dalje odlično riternira, ali je Vukić počeo da pokazuje zanke života.

00:32

2:0 – Novak dominira od starta

Sigurnim srvisima i mirnom igrom Novak lako osvaja svoj servis gem

00:27

1:0 – Odmah brejk na startu meča

Nervoza je učinila svoje, iako je počeo dobrim servisom Vukić  gubi svoj servis gem i Novak vodi sa 1:0Vukić je dobio pravo da servira prvi i počeo je sa laka dva poena. Tada je Novak pronašao ritam na riternu i čim je uspeo da vrarti te servise, vezao je tri poena i došao do brejk lopte koju je propustio da iskoristi iako je imao dobru priliku. Ipak, usledila je nova prilika. Vukić je promašio prvi servis, a potom je i promašio i odmah je usledio brejk na startu meča.

00:24

Meč je počeo servira Vukić

 

Za sve sujeverne Novak ima samo 4 poraza od Australijanaca u karijeri.

00:23

Novak juri veliki jubilej

Srpski teniser je najtrofejniji po broju masters titula sa 40, a zanimljivo je da će protiv Aleksandra Vukića imati priliku da ostvari i 400. pobedu na turnirima masters serije, ne računajući Završne masterse. Bolji od njega je samo Nadal sa 406 pobeda.

00:18

Šta čeka Novaka ako prođe dalje?

Talentovani Italijan Luka Nardi sledeći je rival Novaka Đokovića ako prođe dalje. Posle toga ga najverovatnije čeka Igo Umber, pa Hubert Hurkač i Danil Medvedev ako ne bude iznenađenja.

00:12

Počinje vožnja kroz kalifornijsku pustinju

Novak počinje pohod na najnovije rekorde na turniru koji je poslednji put igrao 2019 godine. Meč se igra na drugoma najvećem teniskom stadionu na svetu. Srpski teniser je vozilom došao do stadiona na Indijan Velsu. U pitanju su vozila kojim se prevoze golferi, a u jednom trenutku je džip kojih ih je pratio zamalo udario vozilo na kojem se vozio srpski teniser.

23:42

Ne libi se da uvek napravi šou

Igrao je Novak Đoković fudbal, išao da gleda Nikolu Jokića, ali i Lea Mesija, pokretao je zabavu gde god bi se pojavio, ali sada je red da se vrati rutinama i da se potpuno posveti obavezama na terenu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter