Izvor: Informer
03.01.2024 u 18:29
0

OHRABRUJUĆE VESTI: Oglasio se Ivanišević, evo šta kaže o Novakovom oporavku

Trener najboljeg tenisera sveta nije previše zabrinut.

Optimističnu izjavu dao je Goran Ivanišević (52) danas o stanju Novaka Đokovića (36), nakon poraza od Australijanca Aleksa de Minora (4:6, 4:6) u četvrtfinalu Junajted kupa u Pertu.

Hrvatski stručnjak je ohrabrio fanove srpskog asa i objasnio situaciju oko povrede njegove desne ruke.

Bivši teniser izneo je i očekivanja da će Nole biti potpuno spreman za predstojeći Australijan open (od 14. do 28. januara), na kojem će pokušati da odbrani titulu, odnosno da osvoji ukupno 11. trofej u karijeri u Melburnu.

OGLASIO SE NOVAK ĐOKOVIĆ: Evo šta je najbolji teniser sveta rekao o povredi i Australijan openu

Postoji taj problem sa ručnim zglobom. Ipak, najvažnije je da će Novak biti spreman već za desetak dana. Nekoliko dana ćemo odmoriti, pa ćemo početi lagano da treniramo. Verujem da to nije neki veliki problem i da će sve biti u redu do Australijan opena – rekao je Ivanišević.

Noletovi navijači bili su izuzetno zabrinuti, a čak se spekulisalo i o mogućnosti da on propusti prvi grend slem u sezoni. Međutim, od toga neće biti ništa.

Ipak, mnogi su se zapitali zašto je Đoković toliko rizikovao i igrao danas protiv De Minora, kada je i juče tokom duela sa Čehom Jiržijem Lehečkom osetio isti problem.

– Novak je u Pert i došao s namerom da odigra nekoliko dobrih mečeva i to je uradio. Bila je ovo korisna priprema, to je ono što je bilo i potrebno pred turnir u Melburnu – naglasio je Ivanišević.

Podsetimo, nakon poraza se oglasio i Đoković, koji takođe veruje da će se oporaviti do starta AO.

– Mislim da će sve biti u redu, da budem iskren. Imalo je ogroman uticaj na moju igru, posebno na forhendu i na servisu. Ali, ne želim da provedem previše vremena pričajući o tome. Pokušaću da oporavim zglob i sve sa čime sam se borio poslednjih nekoliko dana. Sledi ustaljena rutina treninga i priprema za Australijan open. Bio sam u ovakvoj situaciji mnogo puta i znam šta moram da radim sa svojim timom. Poslednje dve ili tri godine bio sam povređen pred Melburn i uspeo sam da osvojim dva trofeja. Nadam se da sada neću imati tih problema. Želim da dovedem svoje telo u optimalno stanje kako bih mogao da igram na najvišem novou – poručio je Novak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter