Izvor: Skysport.com
26.04.2023 u 17:05
0

BUDUĆNOST FORMULE 1: Približava se rok za nove timske aplikacije – da li bi trebalo da bude više automobila na mreži?

Predsednik F1 Stefano Domenikali kaže da budući novi timovi moraju da donesu vrednost šampionatu na srednji i dugi rok; Martin Brundl i Karun Čandhok bi želeli da vide 12 timova na mreži, pod uslovom da su kredibilni i održivi.

Predsednik Formule 1 Stefano Domenikali kaže da budući novi timovi Formule 1 moraju da donesu vrednost šampionatu na srednji i dugi rok, jer se ističe rok za formalne prijave za pridruživanje sistemu od 2025.

U februaru, FIA, upravno telo ovog sporta, pokrenula je proces prijavljivanja novih timova koji žele da se pridruže Formuli 1 2025., 2026. – kada nova pravila o motorima stupe na snagu – ili 2027. godine.

Formula 1 trenutno ima 10 timova i ograničena je na najviše 12 do i uključujući sezonu 2025. trenutnim Konkord sporazumom.

Rok za podnošenje formalnih prijava je nedelja, a FIA namerava da donese odluku o svim kandidatima do 30. juna.

Ulazak Andretti-Cadillac-a iz 2025. je najistaknutiji kandidat do sada, dok bivši izvršni direktor BAR-a Craig Pollock predvodi predlog pod nazivom Formula Ekual koji bi video tim sa 50 procenata učešća muškaraca i 50 procenata učešća žena u mreži iz 2026 ako bude odobreno.

Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar

 

Milijarder sa sedištem u Hong Kongu Calvin Lo je takođe rekao Rojtersu da je u pregovorima o ulaganju u potencijalne nove timove, iako je isključeno da je deo ponude Andretija i još jedne ponude za Veliku nagradu Hitech.

Govoreći o potencijalnim novim timovima na VN Australije, Domenikali je rekao za Ski Sports F1: „Neki ljudi bi voleli da budu veoma glasni, neki su manje glasni.

„Činjenica da F1 privlači nove potencijalne timove i investitore pokazuje kakav je status F1 danas. Postoji proces koji je otvoren, svi mogu da se prijave, prvi korak je da će FIA napraviti analizu, a drugi će biti urađen. od strane komercijale [nosilaca prava] – biće zajednička rasprava, videćemo šta će biti ishod.

„Ne radi se o protivljenju (prema više od 10 timova). Nije problem, to je sjajna stvar ako donosi vrednost šampionatu na srednji i dugi rok. To je tačka koja se uvek postavlja kada govorimo o ovoj temi. .“

OD FUDBALERA DO BICIKLISTE: Životna priča suprotnog smera!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter