Izvor: Kurir
15.01.2020 u 17:10
0

I POČETAK I KRAJ Srpske vaterpolistkinje izgubile od Hrvatica i izgubile svaku šansu za prolazak

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od Hrvatske u trećem kolu Grupe A na Evropskom prvenstvu u Budimpešti – 8:9 (1:2, 3:2, 3:3, 1:2).

Time su izabranice selektora Dragane Ivković takoreći izgubile šanse da se plasiraju u četvrtfinale.

Naime, u Grupi A su prva tri mesta rezervisana za daleko najkvalitetnije selekcije Rusije, Grčke i Mađarske, pa su u konkurenciji za četvrto mesto i plasman među osam najboljih, pored naše reprezentacije, u konkurenciji bile Hrvatice i Slovakinje. Naše devojke su danas propustile priliku da se umešaju u borbu za prolaz dalje.U većem delu današnjeg meča Hrvatice su bile u vođstvu, s tim da su Srpkinje dva puta uspele da steknu prednost (5:4 i 7:6), ali ne i da je sačuvaju.

Krajem treće i početkom poslednje deonice Hrvatska je serijom 3:0 došla do „plus dva“, na četiri minuta pre kraja (9:7), u momentima u kojima su naše devojke u dva uzastopna napada pogađale stativu.

Izabranice Dragane Ivković su uspele samo da ublaže poraz golom u poslednjem minutu – 8:9, iako su imale napad za izjednačenje, čak su i zatresle mrežu, ali po isteku vremena.

Srpskim vaterpolistkinjama preostaju još dueli sa Slovačkom (petak, 17.30) i Mađarskom (nedelja, 19.00).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter