Izvor: Tanjug
30.08.2021 u 10:09
0

SRPSKI VELEMAJSTORI na Otvorenom prvenstvu Evrope u šahu

 Na Otvorenom pojedinačnom prvenstvu Evrope u šahu u Rejkjaviku, u konkurenciji 180 igrača iz 36 šahovskih federacija, nastupaju i dvojica najtalentovanijih srpskih velemajstora 19-godišnji Velimir Ivić i 17-godišnji Luka Budisavljević.

VAŽNO: 

DAČIĆ: Od evroparlamentaraca NISAM DOBIO tekst predloga za izmenu izbornih uslova u Srbiji

DR KON U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ OTKRIO: Nošenje maski može u potpunosti da zameni vakcinaciju

PROGNOZA ZA PONEDELJAK 30. AVGUST: Razvedravanje i skok temperature

Kako je saopštio Šahovski savez Srbije, posle četiri odigrana kola Ivić se nalazi na deobi 14. mesta sa 3 osvojena poena, dok je Budisavljević na deobi 34. mesta sa 2,5 poena.

Ivić je sjajno započeo takmičenje sa tri pobede u prva tri kola, da bi u 4. kolu izgubio partiju od Davida Navare, najboljeg češkog šahiste u poslednje dve decenije.

Bez obzira na ovaj poraz Ivić je zadržao šansu za odličan plasman na kraju turnira.

Najmlađi srpski velemajstor Luka Budisavljević pobedom nad Dancem Jakobsenom došao je u priliku da se priključi vodećima.

Posle četiri odigrana kola sa maksimalnim učinkom vodi jermenski velemajstor Robert Hovhanisjan.

U petoj rundi Ivića (rejting 2571), crnim figurama, očekuje težak zadatak protiv naturalizovanog Nemca Nisipeanua (2671), dok će se Budisavljević (2495) belim figurama sastati sa azerbejdžanskim šahistom Abasovim (2656).

Otvoreno prvenstvo Evrope u Rejkjaviku završava se 5. septembra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter