Izvor: tanjug
11.09.2022 u 18:35
0

Svetsko prvenstvo u rvanju za muškarce svečano je otvoreno u beogradskoj areni! (FOTO)

Svetsko prvenstvo u rvanju za muškarce svečano je otvoreno u beogradskoj areni.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić istakao je da nije pripremio govor jer se među sportistima, u njegovom okruženju, najbolje oseća.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Drago mi je što je Beograd domaćin najboljim rvačima sveta, ali drago mi je što vidim i mnogo ljubitelja ovog sporta, koji je viteški i jedan od najtežih, često nepravedno u drugom planu Drago mi je što se srpsko rvanje vratilo u vrh, gde mu je mesto i siguran sam da će se svi ovde osećati kao kod kuće jer je Beograd grad sporta“, poručio je Šapić.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković rekao je da je njemu kao nekadašnjem reprezentativcu i osvajaču medalja šampionat sveta u Beogradu najuzbudljiviji trenutak u karijeri.

„Ponosan sam što smo domaćini, zahvaljujem svima koji su pomogli da se sapionat održi. Živimo u delikatnom trenutku, ne zaboravite da su pravda, sloboda i mir najvažniji, a da se rvači bore sportski, fer i pošteno za svoju zemlji. Siguran sam da će Beograd biti sjajan domaćhin, a neka pobedi najbolji“, istakao je Trajković i posebno se zahvalio Vladi Srbije i njegovom timu koji je danonoćno radio na organizaciji.

U ime Vlade Srbije prisutnima se obratio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Srbija je zemlja pobednika, boraca, jer pobednici su oni koji posvećuju život borbi sa sobom i drugima. Vi koji ste prvi put u Srbiji, ako ste imali neke predrasude jer su vam svašta govorili, siguran sam da ćete zavoleti Srbiju i Srbe i postati naši ambasadori. Neka pobede najbolji, posebno ako su pod zastavom Srbije“, poručio je Vulin, predsednik počasnog Odbora šampionata.

Poruku podrške šampionatu sveta i rvačima iz 78 zemalja putem video linka poslao je i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah.

Predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović poželeo je svima dobrodošlicu u Beogradu.

„Ponosan sam što su najbolji rvači sveta u Beogradu, u gradu sporta, koji se dokazao kao najbolji organizator velikih događaja. Čestitam organizatorima i siguran sam da ćemo uživati u sjainim borbama“, rekao je Lalović, koji je zvanično proglasio šampionat otvorenim.

Kasnije danas biće podeljene prve medalje, Srbija već ima obezbeđene dve zahvaljujući plasmanu Alija Arsalana i Zarubija Datunašvilija u finale, Viktor Nemeš boriće se za bronzi, dok šanse za medalju imaju i Mate Nemeš i Sebastikam Nađ, koji su izborili plasman u polufinale.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter