Izvor: sportal.rs
06.08.2023 u 14:33
0

POČINJE ŽREB:Orlovi strepe do utorka, tada će znati ko su protivnici u kvalifikacijama

Samo domaćini "bezbedni"! Srbija u utorak saznaje rivale, FIBA objavila u koliko počinje žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Evropsko prvenstvo očekuje nas 2025. godine, a sada je poznato i kada će se održati žreb za kvalifikacije. FIBA sektor za Evropu je objavio da će se žreb održati 8. avgusta (utorak) od 11.30 časova.
Slavno prezime ponovo u srpskoj košarci

U poslednju fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se održati 2025. godine obezbedile su Srbija, Belgija, BiH, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Nemačka, Velika Britanija, Grčka, Mađarska, Island, Izrael, Italija, Letonija, Litvanija, Crna Gora, Holandija, Severna Makedonija, Poljska, Portugalija, Slovačka, Slovenija, Švedska, Španija, Turska i Ukrajina.

Ko će se u kom šeširu nalaziti saznaćemo u ponedeljak, a dan kasnije održaće se žreb za poslednju fazu kvalifikacija za EP.

Kvalifikacije će se održati u tri prozora.

Prvi će biti od 19. do 27. februara iduće godine, drugi od 18. do 26. novembra, dok će poslednji biti početkom 2025. godine, tačnije od 17. do 25. februara.

Podsetimo, po tri najbolje ekipe iz svake grupe obezbediće prolazak na Evropsko prvenstvo. U onim grupama gde će biti organizatori, Kipar, Finska, Poljska i Letonija, plasman na takmičenje osiguran je domaćim ekipama, a pored njih će još po dve reprezentacije obezbediti plasman na Evropsko prvenstvo.

Evropsko prvenstvo će se održati od 27. avgusta do 14. septembra 2025. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter