Izvor: happbsc
08.04.2024 u 09:31
0

TURSKA PALA U ZRENJANINU: Rukometašice obezbedile plasman na Evropsko prvenstvo

Ženska rukometna selekcija Srbije savladala je Tursku sa 30:22 u poslednjem i odlučujućem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U sjajnoj atmosferi sa tribina „Kristalne dvorane“ u Zrenjaninu, izabranice Uroša Bregara su opravdale zvanje favorita i pobedom su obezbedile direktan plasman na Evropsko prvenstvo sa druge pozicije u Šestoj grupi.

Posle egala 29:29 u prvom duelu, Srbija je ostvarila šestu pobedu nad Turkinjama u prethodnih sedam duela.

Naše rukometašice su kontrolisale igru od prvog napada i otvaranja sa tri gola u nizu. Turkinje su ugrozile našu selekciju jedino prilikom dolaska do egala 6:6 u uvodnim minutima. Srbija je odgovorila sa četiri gola zaredom, od čega dva u praznu mrežu, usled rizične strategije Turkinja sa igračem više u napadu.

Na prednost 14:10 na poluvremenu su se srpske rukometašice nadovezale vrhunskom igrom u nastavku. U 39. minutu se golom Emilije Lazić došlo do maksimalnih 20:12.

Turska se primakla na 21:16, pa je Uroš Bregar reagovao tajm-autom u pravo vreme. Po povratku na teren su srpske reprezentativke vratile pristojnu distancu.

Iznad Srbije je Crna Gora sa 12 bodova.

Evropski šampionat održava se u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj od 28. novembra do 15. decembra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter