Izvor: Informer
14.10.2023 u 08:26
0

POTREBNI SU RATNICI: Piksi o svojim tajnama uspeha!

Srpski fudbaleri i selektor Dragan Stojković (58) imaju priliku da uđu u istoriju i skinu najveće prokletstvo srpskog sporta!

„Orlovi“ u subotu protiv Mađarske igraju možda i najvažniju utakmicu u kvalifikacionoj G grupi (subota, 20.45, RTS 1), jer bi pobedom u Budimpešti praktično obezbedili odlazak na Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj. Pored tri veoma važna boda naša reprezentacija bi prekinula užasnu tradiciju, budući da 24 godine nismo učestvovali na završnom kontinentalnom turniru.

Potrebni su ratnici

Ni u jednom sportu Srbija nije toliko dugo čekala odlazak na neko takmičenje. Poslednji put smo fudbalere gledali na Evropskom prvenstvu 2000. u Holandiji i Belgiji, kada nam se država još zvala SR Jugoslavija. Popularni „plavi“ tada su eliminisani u četvrtfinalu od „lala“, a s klupe ih je vodio pokojni Vujadin Boškov. Kapiten je bio upravo sadašnji selektor Piksi Stojković, najbolji strelac EP Savo Milošević, a aktivne su bile i legende poput Predraga Mijatovića, Siniše Mihajlovića, Miroslava Đukića, Vladimira Jugovića, Ljubinka Drulovića, Darka Kovačevića, Dejana Stankovića…

Da je ovo prilika koja se ne sme propustiti svesni su i igrači, i stručni štab, i navijači. Zato je Piksi apelovao na igrače da daju sve od sebe i jasno poručio da mu na terenu trebaju borci.

 Cilj nam je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i to je prioritet svih prioriteta. Odvešću Srbiju na završni turnir, tu nema nikakve dileme. Moramo da damo gas do kraja i da pokažemo da nam je mesto u Nemačkoj. Zavisimo sami od sebe. I prvi put otkako sam selektor ne trebaju mi fudbaleri, nego ratnici na terenu – naglasio je Dragan Stojković.

Kada je reč o fudbalu, nikada toliko dugu pauzu nismo imali. Prethodno smo učešće na EP čekali 16 godina (od 1984. do 2000), s tim što je naša reprezentacija bila suspendovana 1992. i 1996. zbog sankcija Jugoslaviji. Što se tiče Mundijala, najveća pauza bila je od 1962. do 1974.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter