Izvor: sport
14.10.2023 u 07:21
0

ORLOVI SAZNALI LEPE VESTI: Nema keca u PEŠTI

Tradicija je uz Piksijev tim na najtežem gostovanju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024.

Ako Mađari i Srbi ispoštuju tradiciju, večeras na rasprodatoj „Puškaš areni“ (kapacitet 67.215) domaćin neće pobediti. Iliti, kladioničarskim rečnikom – nema keca!

Takav ishod derbija grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. odgovarao bi „orlovima“ pred zicer u utorak na „Marakani“ zvani – trijumf nad Crnom Gorom. Protiv južnih komšija tri boda ne bi smelo da se ne upišu, a uz taj eventualni iz Budimpešte eto ih na šampionatu u Nemačkoj naredne godine.

Piksi ne gubi u gostima

Još jedan podatak navodi na zaključak da nam slede lepe vesti s lepog plavog Dunava – Piksi ne gubi u gostima! Otkako je, naime, Dragan Stojković na klupi, „orlovi“ nisu poraženi na strani u takmičarskom meču. Ta serija je započeta u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru (Azerbejdžan 1:2, Irska 1:1, Luksemburg 0:1, Portugal 1:2), nastavila se u Ligi nacija (Švedska 0:1, Slovenija 2:2, Norveška 0:2) i traje, evo, u borbi za predstojeće EP (Crna Gora 0:2, Bugarska 1:1, Litvanija 1:3).

Da Piksi i njegovi izabranici zaista imaju čemu da se nadaju na grandioznom stadionu pokazuje ta statistika s Mađarima. Od osamostaljenja Srbije igrali smo, doduše, tek četiri puta s naslednicima „lake konjice“, po dvaput tamo i ovamo i nijednom domaćin nije uspeo da slavi.

Krenulo je u jesen 2020. u Ligi nacija. Mađari su pobedili u Beogradu 1:0 golom Kenjiveša, rođenog u Bačkoj Topoli, da bi u Pešti bilo 1:1 (Kalmar – Radonjić). Treći susret, u proleće prošle godine na „Puškaš areni“, bio je prijateljski i završen je minimalcem u našu korist (Nađ autogol). Naposletku, pre mesec i kusur dana na „Marakani“ pred 6.924 dece (kazna UEFA zatvorila tribine) bilo je 1:2. Poveli smo tako što je Salai zatresao sopstvenu mrežu, ali su Varga i Orban već do odmora preokrenuli viđeni poraz u, ispostavilo se, konačnu pobedu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter