Izvor: Informer
23.10.2023 u 10:07
0

ROZE UDARIO NA SVOJE! LAJPCIG NIJE VELIKI KLUB

Igrači od nas odlaze, jer nismo veliki klub, poručio je trener Lajpciga Marko Roze.

On se našao na udaru navijača Lajpciga, jer je rekao da taj klub nije u rangu najvećih klubova na svetu. Za nekog ko igra Ligu šampiona, uveren je u prolazk u nokaut fazu, a onda i borbu za sam vrh, pa zašto ne i trofej, prilično pesimistična izjava. Ekipa sa „Red Bul Arene“ dočekaće u sredu od 21.00 čas Crvenu zvezdu u 3. kolu grupe G Lige šampiona. Za razliku od Bundesligaša koji postoji tek 14 godina, crveno-beli su bili prvaci Evrope i sveta, pa bi možda to moglo da uplaši nemačkog stručnjaka.

Objašnjavajući zašto mu je otišlo nekoliko igrača, Roze je rekao da žele da nastave da igraju u vrhunskim klubovima, kakav Lajpcig nije.

– Nemam nikakvih iluzija, jasno mi je da Lajpcig nije među najvećim klubovima. Ima većih i oni su sledeća stanica za naše igrače. I ovog leta smo ostali bez nekoliko važnih igrača, ali smo isto tako odlična stanica za vrhunske talente koji bi da igraju na visokom nivou, a teže da kasnije pređu u još bolji klub – objasnio je Roze.

Zanimljivo je da Roze dozvoljava svojim igračima da izlaze i opijaju se, ne zamerajući im ako sledeće jutro na treningu ne budu sto odsto fokusirani.

– Dečaci žive u drugom vremenu u odnosu na ono u koje sam ja odrastao, ali potrebe su iste. Znam koliko nam je bilo važno da nekada izađemo zajedno i dobro se provedemo zajedno. Od toga smo živeli narednih nekoliko dana, nedelja i meseci. Kao trener, to jednostavno morate da dozvolite i onda nije važno ako narednog jutra ne budu baš sveži na treningu – rekao je Roze.

Podvig za njegove izabranike bio bi da osvoje Bundesligu, mada se ne zaluđuje previše da će se to i desiti.

– Uvek imamo visoke ciljeve, ali ne bi trebalo da se uzdignemo previše i poludimo – zaključio je Roze-

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter