Izvor: novasport
29.09.2023 u 07:52
0

SMENJEN DEJAN FILIPOVIĆ SA ČELA SUDIJSKE KOMISJE FSS : Krivična prijava, konstantan haos i nezadovoljstvo klubova

Dejan Filipović je na čelo Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije došao na leto 2021. godine umesto Milana Karadžića, ali je od samog početka njegovog mandata bio uočen veliki broj problema sa srpskim sudijama.

Situacija je kulminirala nakon inicijative Crvene zvezde koja je, nakon odluke da Srđan Jovanović bude delegiran za sudiju 171. večitog derbija, zvanično podnela zahtev za smenu prvog čoveka komisije FSS, što je na kraju i usvojeno, pa će umesto Filipovića srpske arbitre predvoditi Dejan Santrač.

A šta je tačno dovelo do smene Filipovića?

Pre svega veliko nezadovoljstvo načinom na koji je vodio Sudijsku komisiju, i to ne samo od strane Crvene zvezde i Partizana, već gotovo čitavog srpskog fudbala.

Na Filipovićev rad žalili su se i brojni drugi klubovi, pa je tako IMT, tada lider Prve lige Srbije krajem oktobra 2022. godine u saopštenju upitao kako je moguće da utakmicu ovog tima protiv ekipe Novog Sada sudi arbitar iz Šajkaša, mesta u okolini Novog Sada. Ovaj meč je inače završen pobedom Novosađana od 2:1. Nekoliko meseci ranije, u aprilu 2022, utakmica Prve lige u Ivanjici između Javora i Železničara izazvala je nezadovoljstvo gostiju iz Pančeva koji su Filipoviću zamerili da je „poslao nedoraslog sudiju da sudi presudan meč u borbi za plasman u Superligu.“

Takođe, Partizan je u oktobru 2022. godine najavio da će tražiti Filipovićevu smenu posle remija sa Javorom iz Ivanjice. Na suđenje Filpovićevih pulena žalili su se i brojni superligaši – Vojvodina, Čukarički, Radnik iz Surdulice, Spartak iz Subotice, a situacija je kulminirala događajima sa početka sezone 2023/2024.

Epilog je odlazak Filipovića sa mesta prvog čoveka sudijske komisije, kog će na toj poziciji naslediti Santrač.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter