Izvor: B92.net
16.02.2021 u 21:58
0

DEČKO SE NE ŠALI! Novakov rival u polufinalu pre pandemije bio 261. na svetu, a onda je krenuo da ŠOKIRA!

Ko čeka Đokovića u polufinalu? Ko je Aslan Karacev, tenisko čudo koje obara rekorde?

VESTI DANA

CRNA GORA SE ZAHVALJUJE SRBIJI NA DONACIJI: Premijerka Ana Brnabić sutra uručuje novi kontingent vakcina!

Novak ima REVOLUCIONARAN PREDLOG! Stigla podrška i od Zvereva: Tenis posle ovoga sigurno ne bi bio isti

LAVA KULJA! Proradila Etna, snimak uživo SEJE STRAH! Pepeo leti, urušen deo kratera (VIDEO)

KRIZNI ŠTAB NA POTEZU! Navijača na utakmici Zvezda – Milan MOŽDA I BUDE, ali samo pod ovim uslovima!

NOVI DETALJI UBISTVA SRPKINJE U ŠVAJCARSKOJ: Poznata sudbina dvogodišnjeg deteta

Karijeru je počeo 2009. godine, prvi put se u žrebu jednog ATP takmičenja našao tek četiri godine kasnije, ali je pažnju ljubitelja tenisa na sebe počeo da skreće tek prošle jeseni.

Kao i mnogi igrači, imao je tokom karijere muke sa raznim povredama, ali nije odustajao.

2013. je debitovao na ATP turnirima u Sankt Peterburgu gde je izgubio od Mihaila Južnjeg.

Godinu dana kasnije, na istom mestu, dobio je tada 649. na svetu, Danila Medvedeva. Južnjem se osvetio godinu dana kasnije na Kupu Kremlja.

I onda je prosto nestao, 2017. bio je 747. na svetu, počeo je da igra fjučerse.

“Krenuli su razni problemi, povrede, nije bilo sponzora, nisam imao trenera. Od prošle godine radim sa Jegorom Jatsukom, razumemo se, ne mora da mi kaže ništa novo, ali me pravilno vodi. Trenirali smo u Nemačkoj, Barseloni, ali nije mi tamo odgovaralo. Sada sam sa Jegorom u Minsku, tamo mi se sve dopada”, ne krije ruski teniser.

Uporno je vežbao i radio tokom pandemije, da bi prvu pretnju ispalio jesenas u Sankt Peterburgu kada je rekao ruskim novinarima:

“Šta mi je cilj? Da igram velike turnire bez kvalifikacija. Da počnemo tako, da igram u glavnom žrebu Australijan opena. Uđem u top 50. Potom u Top 20. Verujem da po samoj igri nisam inferioran u odnosu na momke iz vrha”, rekao je tada.

Hrabra, dabelo hrabra, izjava, ali pogledajte – koliko je od ovog već ostvario? Gotovo sve, jer će se sa ovim rezultatom koji već sad ima, katapultirati sa 114. na 42. mesto svetske liste. Ostalo je još ono o Top 20. Dečko se ne šali!

Čovek, a posebno sportista, mora da ima i malo sreće, pa su mu se teniski bogovi smilovali i poslali ga u prva dva kola na dva momka sa kojima je relativno po rangu, mogao da se nosi.

Dobiti Đanluku Mađera u tri seta, u redu, potom poniziti Belorusa Jegora Gerasimova sa 6:0, 6:1, 6:0, pa onda sludeti osmog nosioca Dijega Švarcmana sa 6:3, 6:3, 6:3, momka koji je setite se igrao polufinale Rolan Garosa? Potom sa 0:2 doći do 3:2 protiv supertalentovanog Feliksa Ožea-Alijasima i onda dobiti i Grigora Dimitrova? Lep put, nema šta.

A do pre samo godinu dana bio je 261. na svetu i tada je počela pandemija.

Pomoglo mi je otvaranje granica, igranje na čelendžerima u Češkoj, počeo je da niže pobede i godinu je završio sa 18 pobeda u poslednjih 20 mečeva.

Tako je 16. novembra dospeo na najbolju poziciju do sada, 111. mesto, a malo je falilo i da u oktobru uđe u glavni žreb Rolan Garosa.

Ipak, Aslan ne bi mogao tek tako da počne da pobeđuje, moralo je negde da klikne, i sada znamo i gde.

Gledao sam deo njegovog meča sa Ožeom-Alijasimom. Ti servisi zaista mogu da budu jako neugodni, pogotovo oni ravni, dijagonalni koje pogađa sa lakoćom.

Veoma često koristi i slajs servis, a bogami ume da promeni ploču i odservira par kikova kad se ne nadate!

PROČITAJTE JOŠ

LAŽNA UZBUNA! Četiri dojave o postavljenim bombama u Moskvi u jednom danu!

POČIVAJ U MIRU! STRAVIČNA TRAGEDIJA: Poznati pevač POGINUO nakon JEZIVE saobraćajne nesreće

OGLASIO SE DOKTOR KON: Evo šta kaže o publici na utakmici Zvezda – Milan

Njegov bivši trener, Aleksander Kuprin, sa kojim je radio sedam godina, otkriva tajnu uspeha Karaceva u Melburnu.

“Sazreo je, počeo je da se bori za svaku loptu, da se koncentriše na svaki poen. Na ovom nivou svaki detalj je važan. To vam je kao u trci na 100 metara, odlučuje se u deliću sekunde. U tenisu, jedna neodgovorna lopta može da reši ishod meča. I Aslan je to naučio. Servis mu daje samopouzdanje, sada ga je stabilizovao na preko 200 na sat”, kaže Kuprin.

On otkriva i šta je bio razlog ranijih neuspeha.

“Mislim da je punih pet godina imao tehničku grešku pri servisu, petlja mu je bila prevelika i brzina loptice nije prelazila 180 na sat, što nije dovoljno za muški tenis. Znao je da ako ne držiš svoj servis, samopouzdanje nestaje, psihološko stanje zavisi od udaraca koje zadaješ. Čim je tu napredovao, počeo je da napreduje, da dobija mečeve u dva seta”, kaže ruski trener.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter