Izvor:
15.01.2024 u 13:06
0

PITANJE ZA MILION DOLARA: „Kad će Novak početi da se ponaša u skladu sa svojim godinama? Nikad, uzimaće vam i duše i noge!“

Australijski novinar Endrju Vebster priredio je lep omaž Novaku Đokoviću posle prvog kola Australijan opena. Oduševio je Novak svojom sposobnošću da dominira protiv momaka koji se nisu ni rodili kada je on debitovao u Melburnu, baš to je slučaj sa mladim Dinom Prižmićem, rođenim u avgustu 2005. godine. Novak ga je savladao u četiri seta, posle čega je Endrju napisao prilično afirmativan tekst pod naslovom „Kada će Novak početi da se ponaša u skladu sa svojim godinama“.

AUSTRALIAN OPEN : Miomir se mučio i na kraju trijumfovao ispala i šampionka Vimbldona

zneo je Vebster i zanimljiv dijalog čuvenih tenisera, sada TV konsultanata, prenosimo vam i veći deo njegovih zapažanja iz Melburna:

„Novak Đoković je odigrao samo pet gemova u prvom setu odbrane Australijan opena kada su Džon Mekinro i Džim Kurijer počeli naglas da se pitaju kada bi srpski teretni voz mogao konačno da uđe u stanicu.“

Sud je: možda nikad! Đoković, 36, u nedelju uveče je igrao sa Hrvatom Dinom Prižmićem (18) na Rod Lejver Areni i to tako lako, protiv nekog upola mlađeg.

Rad nogu, složili su se Mekinro i Kurijer, bila je prva stvar koja je krenula da se vidi kod ostarelog igrača, i iako sam Đoković kaže da usporava, dva američka šampiona koji sede u komentatorskim ložama na Devetom kanalu to nisu mogla da uoče.

Nikad nije igrao bolje„, rekao je Mekinro.

Nadovezao se Kurijer: Nikad nije bio iskusniji nego sada.

Kad starac „svira“ kao Kit Ričards

Smešno je to… iako razumemo šta je hteo da kaže.

Legendarni sportisti su kao legendarni rok bendovi: oni su u tome toliko dugo da je izvrsnost urođena. Baš kao što je Kit Ričards mogao da odsvira uvodni rif pesme I Can’t Get No Satisfaction u snu, Đoković je mogao da odbaci drugi servis pri 200 km/h zatvorenih očiju.

Kada je Prižmić tražio medicinski tajm-aut za lečenje nategnutog četvorca, kamere su se fokusirale direktno na „starca“ Đokovića, koji je kao opsednut gledao pravo ispred sebe.

Možda je upravo shvatio da je ostavio uključenu peglu u hotelu. Verovatnije je razmišljao o tome kako bi mogao da smrvi svog ranjenog protivnika kao plastičnu čašu.

Kada je igra nastavljena, bilo je jasno da će oboriti Prižmića, čija je noga bila jako zavijena.

Dok je Đoković to radio, Kurijer je izneo izlizani, ali još uvek relevantan citat Endija Rodika iz 2021. o svetskom broju 1: „Prvo ti uzme noge, onda ti uzme dušu“.

Rodikovo zapažanje je zapravo bilo tvit tokom četvrtog kola US opena kada je Đoković pred sobom imao još jednu zvezdu u usponu, igrao je sa 20-godišnjim Amerikancem Džensonom Bruksbijem. Ispustio je prvi set pre nego što je bacio Bruksbija u zemlju.

Đoković počinje da postavlja ista pitanja sa kojima su se u sumrak borili Rodžer Federer i Rafael Nadal: koliko još moje telo može da radi ono što moj um još uvek očajnički želi?

Nijedan igrač – uključujući Federera – nije dominirao tako dugo kao Đoković.

Nakon što je u prošlogodišnjem finalu obrisao pod na Rod Lejver Areni sa Stefanosom Cicipasom, niste mogli da ne razmišljate ko bi mogao da ga zaustavi.

Naravno, izgubio je epsko finale Vimbldona od 20-godišnjeg Španca Karlosa Alkarasa. Italijan Janik Siner ga je nekoliko puta pobedio krajem prošle godine.

On takođe ima povredu ručnog zgloba ove godine nakon što se borio sa problemima sa preponama i tetivama na prošlogodišnjem turniru.

Neće drugi igrač zaustaviti Đokovića, već vreme.

Kao što bi rekao Nik Kirjos: Sedite i uživajte u predstavi. Ko zna koliko je ostalo?

Ipak, osećate da Đoković ima godine ispred sebe. On je kao Lebron Džejms i Štefi Graf i Bernard Hopkins i Tom Brejdi. Nikada im nije dosadno pobeđivati.

Đoković ima još dosta nogu i duša da uzme. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter