Izvor: Kurir
23.11.2023 u 13:20
0

TENISKA LEGENDA HVALI NOVAKA: „Balavim dok ga gledam kako udara lopticu“

Huan Karlos Ferero izjavio je za španski radio Kadena Ser da je srpski teniser trenutno bez premca u svetu

Novak Đoković i Karlos Alkaras su ove sezone vodili ogromne borbe, a to je doprinelo da se sada priča o jednom novom rivalstvu između Srbina i Španca. Od četiri meča koliko su igrali ove sezone, Novak je bio bolji u tri, ali je Španac uspeo da pobedi na Vimbldonu i tako spreči Noleta da osvoji sva četiri Grend Slema ove sezone.

Srpski teniser je pokazao Špancu ko je kralj tenisa i da još mora da radi pre svega na psihološkom planu kako bi došao do nivoa na kome je Novak. To je priznao i Alkarasov trener Huan Karlos Ferero koji je i sam bio broj jedan. U razgovoru za španski radio Kadena Ser nahvalio je Novaka i rekao da je trenutno bez premca.

ZAVIRITE U LUKSUZNI DOM NOVAKA ĐOKOVIĆA: Kuća u španskom letovalištu oduzima dah (VIDEO)

– Polako ostajem bez reči kojima bih ga pohvalio.Balavim dok ga gledam kako udara lopticu, kako se kreće… Kada je mentalno kako treba i ne bavi se sporednim stvarima, to je čisto varvarstvo od tenisa! Način na koji se on nosi sa ključnim momentima u meču i tajmingom je jedinstven u svetu tenisa. Kvalitet njegove igre je impresivan dok u praktično svakom poenu stavlja ogroman pritisak na protivnika. Ne možete ga videti da promaši dva udarca zaredom. To vam govori koliko je dobar i koliko bolji još želi da bude – kaže Ferero.

Bivši teniser smatra da je Novak bez dileme najbolji u istoriji.

– Pogledajte njegovu karijeru… Na stranu brojke i trofeji, za mene je najbolji iako je to komplikovana tema. Možete da više volite Federera zbog stila igre, Nadala zbog posvećenosti i svega što je osvojio. Njihova dostignuća su neosporiva, ali za mene je Novak najbolji u istoriji – poentirao je Španac.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter