Izvor: Alo
24.08.2023 u 21:19
0

DRIM TIM: VUČIĆ, DŽAJIĆ I PIKSI „ISPROBALI“ NOVI STADION u LESKOVCU

Predsednik Aleksandar Vučić večeras je tokom obilaska novoizgrađenog stadiona Dubočica u Leskovcu malo zaigrao fudbal sa fudbalskim asovima Draganom Džajićem i Draganom Stojkovićem Piksijem.

Aleksandar Vučić je pred kamerama pimpovao fudbalsku loptu i zatim zamolio Džaju i Piksija da pokažu umeće sa loptom.

Oni su prethodno, tokom obilaska prostorija stadiona, prisustovali prezentaciji o novom stadionu, o kome je govorio ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.

Blagojević je istakao da je stari stadion bio nebezbedan za korišćenje, zbog čega je srušen i da je za novi stadion izdvojeno 2,5 milijardi dinara bez PDV, što je podrazumevalo i kompletno opremanje stadiona, kao i nameštaj, teretanu, defiblirator po UEFA standardu, grejače da se trava ne zamrzne i drugo.

Vučić je u šali pitao Džaju i Piksija koliko bi njih dvojica golova dali u Srbiji da su imali takvu travu. Blagojević je rekao da je reč o najmodernijem stadionu koji je izgrađen po kategoriji 4 UEFA standarda, koji ima i mesta za lica sa posebnim potrebama, ali i za predstavnike medija.

Dodao je da ovo možemo nazvati pametnim stadionom pošto ima sisteme se upravljanje klimatizacijom, obezbeđenjem, drenažu za sakupljanje i skladištenje vode, hibridni travnjak i drugo.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović je rekao da travnjak na terenu ima „armaturu“, zbog čega je ona neuporedivo bolja i ne kida se. Vučić se družio i sa dečacima iz fudbalskog kluba Dubočica koji su mu poklonili dres svog kluba.

– Da budete još bolji i da probate da pobedite Zvezdu i Partizan. Šta god budemo mogli da pomognemo, vi tražite, a vi deco što više vremena da provodite na stadionu – poručio je Vučić.

Najavio je da će država uložiti mnogo više sredstava i u razvoj ženskog fudbala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter