Izvor: BSC Happy
18.09.2023 u 18:37
1

ZVEZDINA POTENCIJALNA TAKTIKA ZA MANČESTER: Kako protiv šampiona Evrope na startu Lige šampiona

Crvena zvezda, šampion Srbije, svoj put u dugo čekanoj Ligi šampiona počinje u utorak, 19. septembra (21 čas) protiv engleskog giganta – Mančester sitija. „Građani“, predvođeni trenerom Pepom Gvardiolom i napadačem Erlingom Holanom, sigurno su najteži ispit koji su crveno-beli mogli da dobiju.

Siti je prethodne sezone osvojio gotovo sve što se osvojiti može. Podigli su upravo trofej Lige šampiona, a na to dodali pehare Premijer lige i FA Kupa i tako su postali tek drugi engleski tim, posle Mančester junajteda, koji je osvojio popularnu „tripletu“.

CRNO-BELI POBEDILI MEGU: Partizan u polufinalu Superkupa


Ove sezone još uvek ne znaju za poraz i posle šest odigranih mečeva imaju maksimalan učinak uz jedan osvojen trofej. Srušili su Sevilju i finalu Superkupa Evrope u kome nastupaju prvaci Lige šampiona i Lige Evrope.

Rešen je pobednik tada nakon penala, a odlučujući promašaj bio je onaj srpskog reprezentativca Nemanje Gudelja.

Poslednji poraz Gvardiolina ekipa doživela je u Komjuniti šildu, kada ih je Arsenal savladao, takođe posle penala.

Zvezdu sigurno ne može da raduje to što je Siti poslednji poraz u Ligi šampiona doživeo u polufinalu pre dve sezone i to protiv Real Madrida. Tada su „blankosi“, u već sada legendarnom meču, preokrenuli stvari u poslednjim minutima meča.

Ipak, prvo poluvreme 5. kola Premijer lige u kome je Vest Hem imao 1:0 protiv „građana“, može da posluži kao neka vrsta šablona po kome ekipa Baraka Bahara može da igra na „Etihadu“.

Iako je Bahar u izjavi pre meča sa Čukaričkim u Superligi Srbije najavio da se Zvezda neće braniti svim silama, nešto drugačije je gotovo nemoguće zamisliti.

Pogotovo ako znamo da su crveno-beli u najgoroj formi od početka nove sezone. Dva vezana poraza u domaćem šampionatu nisu nešto na šta su navikli navijači, ali su se za ovu retkost pobrinuli Voždovac i Čukarički.

Da se vratimo na igru Vest Hema koji je u formaciji 4-2-3-1 uspeo da zaustavi Holana. Ipak, mora se napomenuti i da je Norvežanin promašio prazan gol, te i dve kolosalne šanse.

Obojica štopera su konstantno bila oko njega, čime su krilni igrači „građana“ dobili znatno više prostora za igru „1 na 1“. To je iskoristio upravo Žeremi Doku u prvom minutu drugog poluvremena i postigao je prvi gol u dresu „građana“.

Neverovatna brzina Belgijanca može praviti veliki problem Zvezdinoj odbrani, koja već dugo „škripi“. Deluje da Baharu sada ostaju dve opcije o kojima će se razmatrati u taboru crveno-belih.

Tri štopera ili dva biće dve opcije za koje izraelski stručnjak može da se odluči, dok nije isključeno i da će Zvezda krenuti sa pet pozadi. Najmanje realna jeste ona sa tri štopera uz dva ving-beka, jer bi Zvezda takvom postavom izvršila takoreći „samoubistvo“.

Po ugledu na Vest Hem, četiri pozadi i dva zadnja vezna bila bi idealna postavka Zvezde, ali tu postoji jedan veliki problem. Crveno-beli ove sezone nisu igrali u takvom sistemu, a ni Bahar nije njegov ljubitelj.

 

Daleko važnije od rezultata, koji može da bude i prilično ubedljiv u korist domaćina, jeste utisak koji će ostaviti crveno-beli, a koji će kreirati atmosferu pred mečeve koji će možda biti i presudni po pitanju plasmana, kako u domaćem šampionatu, tako i u grupnoj fazi Lige šampiona.


Novajlije u timu imaće priliku da se dokažu na evro-sceni, a posebno će biti zanimljivo ko će se naći u navali crveno-belih.

Dolaskom Šerifa Ndiajea, Zvezda je dobila još jednu opciju u napadu gde su do prethodnog kola igrali Piter Olajinka, Žan Filip-Kraso i Vladimir Lučić.

„Ne možemo da znamo za sledeći meč i kako će to uticati. Svaki meč ima svoju priču. Sada imamo meč protiv najboljeg tima na svetu, moramo da zaboravimo ovaj meč. Moramo da se fokusiramo na to. Znamo da nismo u dobroj formi, pravimo mnogo grešaka, ali ovo je vreme da budemo snažni, da budemo zajedno, da napravimo promene, jer treba promeniti negativni momentum“, bile su prve reči Bahara nakon poraza od Čukaričkog.

Jedno je sigurno, Gvardiolina četa će od samog starta, već u prvom poluvremenu, pokušati da reši pitanje pobednika. Upravo tih 20-ak minuta na početku odrediće Zvezdinu sudbinu u Mančesteru, te će koncetracija morati da bude na visokom nivou.
Portugalac Žoao Pinjeiro biće glavni sudija ovog duela, a u Zvezdi ga pamte po dobrom. Pinjeiro je u oktobru prošle godine u Beogradu sudio meč petog kola Lige Evrope između Crvene zvezde i Trabzona, koji je završen pobedom „crveno-belih“ rezultatom 2:1.

Kako vremenska prognoza najavljuje, tokom celog dana će padati kiša i to sigurno ide na ruku fudbalerima Zvezde.

bahar twitter/prinscreen

Ostalo je malo do početka meča, a navijači crveno-belih će do tada nastavljati da pogađaju za koju opciju će se Bahar odlučiti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZVEZDINA POTENCIJALNA TAKTIKA ZA MANČESTER: Kako protiv šampiona Evrope na startu Lige šampiona”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter