Izvor: b92
05.10.2023 u 10:52
0

ZVEZDA KREĆE U PLEJ-OF EVRO LIGE: Evo koja je prva stanica

Košarkaši Crvene zvezde utakmicom protiv ASVEL-a (četvrtak, 19.00) započinju novu evroligašku priču sa, na papiru, nikada jačim sastavom, odnosno nikada većim ambicijama.

Iza crveno-belih je naporan rad u periodu između sezona, čelni ljudi kluba potrudili su se da ispune želje trenera Duška Ivanovića i da sklope, po rečima Nemanje Nedovića, “verovatno najjači tim u istoriji kluba“.

Leto se nedavno završilo, a tokom, po mnogima, najlepšeg godišnjeg doba dešavale su se još lepše stvari na Malom Kalemegdanu. Redom su dolazili Davidovac, Simonović, Teodosić, Hanga, Tobi, Bolomboj, Gedraitis, Nejpir, Dos Santos, a na kraju i Nemanja Bjelica.

Takođe, ugovore su produžili domaći košarkaši poput Mitrovića, Lazarevića i Lazića, a prvi profesionalni ugovor potpisao je i Nikola Topić, koji je odmah posle toga poslat na pozajmicu u Megu gde će imati više prostora za igru.

Zvezda je dovela deset novih košarkaša, većinom jako iskusne, sa velikim brojem evroligaških utakmica, uz izuzetak Simonovića i Jaga koji će debitovati u elitnom evropskom košarkaškom takmičenju.

Da je urađen veliki posao van terena govori i potvrda koja je stigla od kolega iz drugih ekipa Evrolige – tačnije generalnih menadžera koji su ocenili prelazni rok Zvezde kao drugi najbolji u Evropi, odmah iza Panatinaikosa.

Iz svega navedenog jasno je da Zvezda ima konkurentan tim, ekipu za jedno od prvih osam mesta, ali uoči starta takmičenja mi ćemo spustiti loptu i govoriti o tome šta čeka crveno-bele u eliti.

Papir i teren nisu isto

Da, Zvezda ima najjači tim u novijoj istoriji kluba, ali malo se zaboravlja činjenica da je u sastavu deset novih košarkaša i da je sasvim logično da na početku sezone neke stvari ne funkcionišu najbolje.

Ne kažemo da će tako i biti, ali kada se promeni gotovo ceo tim, male su šanse da se odmah pronađe hemija i da svi kliknu. Zvezda je u punom sastavu odradila svega nekoliko treninga, mnogi su se priključili sredinom septembra zbog Svetskog prvenstva i zato su oscilacije u igri očekivane.

Iako je bilo jakih pripremnih utakmica, pravu jačinu ovog tima, odnosno koliko je dobra Zvezda na startu sezone, nismo mogli da vidimo i postoji šansa da nam ni utakmica sa ASVEL-om ne da pravu sliku.

Francuski predstavnik u subotu je poražen od Monaka, potom je u utorak izgubio i od Sent Kventina, te u Beograd stiže teških nogu, bez gotovo treninga u Štark areni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter