Izvor: Tanjug
07.02.2021 u 22:45
0

A DOBILI MILION DOZA: Južnoafrička Republika prekida vakcinaciju Astrazenekom

Južnoafrička Republika privremeno je obustavila planove da zdravstvenim radnicima na prvoj liniji fronta da vakcinu protiv korona virusa, koju su razvili Univerzitet u Oksfordu i kompanija Astrazeneka.

Ne propustite:

DUGE CEVI, obaranje na zemlju, pa lisice: Ovako je UHAPŠEN muškarac uhvaćen sa 278 paketa marihuane! (VIDEO)

LISTA DOBITNIKA: Oni su dobili vredne nagrade u „Naslovnoj strani“!

Potresno! SLOMLJENA IM SRCA! Sedam godina brinuli o njima, a onda ih je neko otrovao: Samo je ONA preživela

Britanac detaljno opisao BEOGRAD NOĆU: Evo kako se osećao šetajući „MRTVIM ULICAMA“ (VIDEO)

Ljudi, to je LJUBAVNA AFERA! Novak u svom fazonu najavio start na Australijen openu

Na taj potez ova zemlja odlučila se nakon što je jedno kliničko ispitivanje pokazalo da Astazenekina vakcina niije efikasna u sprečavanju blagih i umerenih infekcija južnoafirčkog soja korona virusa.

„Vakcina Astrazeneke deluje efikasno protiv izvornog soja, ali ne i protiv ove varijante“, naveo je ministar zdravlja Zveli Mhize.

Južnoafrička Republika primila je prošle nedelje prvih milion doza ove vakcine, a očekivalo se da vakcinaciju zdravstvenih radnika počne sredinom februara, podseća AP.

Međutim, premilinarni podaci o vakcini Kovidšild, koju su razvili Oksfordski univerzitet i farmaceutska kuća AstraZeneka, pokazali su da pruža ograničenu zaštitu protiv slabijeg oblika južnoafričkog soja kovida.

Iz farmaceutske kompanije poručuju da još nisu odredili da li vakcina štiti od jačeg oblika kovida izazvanog zaraznijim sojem iz Južne Afrike, preneo je danas BBC.

Preliminarni podaci studije rađene na nešto više od 2.000 ljudi pokazuju da još nije urađena kompletna studija, koja bi trebalo da se objavi sutra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter