Izvor: sputnik srbija
27.08.2022 u 22:16
0

AMERIČKI MEDIJI: IAEA odredila grupu eksperata koji će posetiti Zaporošku nuklearnu elektranu!

Međunarodna agencija za nuklearnu energiju (IAEA) je odredila grupu eksperata koja će posetiti Zaporošku nuklearnu elektranu, piše list Njujork tajms.

Na spisku IAEA se nalazi 14 eksperata, uglavnom iz neutralnih zemalja. Među članovima delegacije je direktor agencije Argentinac Rafael Grosi. U misiji nema predstavnika iz Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

TOKOM PROTEKLA 24 ČASA UKRAJINSKA VOJSKA ISPALILA NA TERITORIJU ATOMSKE CENTRALE 17 ARTILJERIJSKIH PROJEKTILA: Ruske snage uništile skladište s raketama za višecevni raketni sistem“HIMARS“

Kako američki list tvrdi poseta nuklearki je planirana sledeće nedelje.

U direkciji IAEA u Beču nisu želeli da komentarišu ovu informaciju, ali su naveli da su u toku aktivne konsultacije povodom slanja misije.

Direktor IAEA je ranije izjavio da je dogovor o pristupu Zaporoškoj nuklearki na vidiku: Moskva i Kijev su saglasni da je neophodno da se tamo u narednim danima uputi međunarodna misija.

Zaporoška nuklearna elektrana nalazi se na levoj obali Dnjepra. To je najveća nuklearna elektrana u Evropi po broju blokova i kapacitetu. Od marta je pod kontrolom ruske vojske. Ukrajinske snage nastavljaju sa provokacijama oko nuklearke u Zaporožju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter