Izvor: Happy BSC
22.12.2022 u 15:32
0

AMERIČKI PORESKI OBVEZNICI ŽESTOKO PLAĆAJU RAT U UKRAJINI:Vašington izdvojio 111 milijardi dolara za Kijev

Ako američki Kongres usvoji budžet ove nedelje o potrošnji od 1,7 biliona dolara za narednu godinu, to bi značilo da su američki poreski obveznici dodelili više od 111 milijardi dolara za pomoć Ukrajini za manje od godinu dana. Kongres je ranije ove godine odvojio 66 milijardi dolara za pomoć Ukrajini, a dodatnih 45 milijardi dolara sadržano je u budžetu koji je predstavljen ove nedelje doći će se do iznosa od 111 milijardi dolara. 

AMERIČKA KONGRESMENKA OGORČENA ZBOG ZELENSKOG: Traži milijarde poreskih obveznika SAD za 51. državu – Ukrajinu!

Ovaj iznos će znatno premašiti budžet koji su SAD godišnje trošile na rat u Avganistanu, koji je u jednom trenutku imao više od sto hiljada američkih vojnika raspoređenih u toj zemlji. Prema nekim izvorima SAD su, zvanično, za Avgansitan potrošile oko 80 milijardi dolara za 20 godina. Bajdenova administracija obećala je da će podržati Ukrajinu “koliko god bude potrebno”.

Novac za Ukrajinu u budžetu koji je predviđen za narednu godinu, obezbedili su promenom zakona o izdvajanju novca za nacionalnu odbranu, demokrata Džek Rid i republikanac Džim Inhof. Rid i Ihof su zapravo veliki lobisti nekoliko američkih vojnih kompanija. Najveća kompanija među njima svakako je Lokid Martin koja, između ostalog, proizvodi raketni sistem Himars koji su Ukrajinci nedavno dobili. Rid je prošle godine inkasirao od Lokid Martina nešto više od šest miliona dolara. Ako se budžet, ovakav kakav jeste usvoji, Rid i Inhof će svoj bankovni saldo poprilično popuniti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter